Getting a 1041 to change channels

Discussions about Internet service providers (ISPs), the Meetinghouse Firewall, wired and wireless networking, usage, management, and support of Meetinghouse Internet
russellhltn
Community Administrator
Posts: 20735
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Getting a 1041 to change channels

Postby russellhltn » Mon May 27, 2013 8:07 pm

I see this has been discussed in the past, but I see no resolution. Is there a way to get a 1041 to change the channel it's on? The front line GSD tells me it picks it automatically, but it's sticking to CH1 despite another AP using that channel - even after using the mode switch to do a factory reset while leaving the other one on.
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

aclawson
Senior Member
Posts: 712
Joined: Fri Jan 19, 2007 6:28 pm
Location: Commerce Twp, MI

Re: Getting a 1041 to change channels

Postby aclawson » Sun Jun 23, 2013 11:14 am

Local people have no control over it.

User avatar
Biggles
Senior Member
Posts: 917
Joined: Tue May 27, 2008 4:14 am
Location: Watford, England

Re: Getting a 1041 to change channels

Postby Biggles » Sun Jun 23, 2013 12:13 pm

russellhltn wrote:I see this has been discussed in the past, but I see no resolution. Is there a way to get a 1041 to change the channel it's on? The front line GSD tells me it picks it automatically, but it's sticking to CH1 despite another AP using that channel - even after using the mode switch to do a factory reset while leaving the other one on.

According to GSC if there is conflict, in range, the WAP will change channel automatically.


Return to “Meetinghouse Internet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest