Bishop lost access to Missionary Submission System

Use this forum to discuss issues that are not found in any of the other clerk and stake technology specialist forums.
crislapi
Senior Member
Posts: 1265
Joined: Mon Jul 07, 2008 3:05 pm
Location: USA

Bishop lost access to Missionary Submission System

Postby crislapi » Sun Jun 06, 2010 9:54 pm

One of our bishops is receiving an odd error today when attempting to log into the online missionary submission system. He is told that he doesn't have a role that grants him access. In essence, it seems it is no longer recognizing him as a bishop.

However, he shows up in the Stake MLS as the bishop, shows up in the ward MLS as the bishop, and shows up in the CDOL as the bishop. His log in works for the ward website, so he's entering the login credentials correctly. He has just somehow mysteriously lost access.

I know the CDOL has been having confirmed issues lately, but any suggestions on how to go about correcting this?

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20778
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Sun Jun 06, 2010 10:41 pm

Assuming he's showing up in the CDOL in a "normal" color and not in orange, I'd call Local Unit support.
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

pbhanney
Member
Posts: 51
Joined: Sun May 22, 2011 6:07 pm
Location: Lehi, Utah, USA

Postby pbhanney » Mon Jun 07, 2010 4:22 am

It might be an error with the missionary system. My bishop had the same error. I'm a ward clerk and I had to log in to see the status of one of our potential missionaries. We'll have to see if it is caught today when the programmers get to work.

settleda-p40
New Member
Posts: 3
Joined: Thu Dec 31, 2009 1:51 pm
Location: Nephi, Juab, UT, USA

I had the same message yesterday

Postby settleda-p40 » Mon Jun 07, 2010 6:13 am

It works now though so whatever it was got fixed.

crislapi
Senior Member
Posts: 1265
Joined: Mon Jul 07, 2008 3:05 pm
Location: USA

Postby crislapi » Mon Jun 07, 2010 8:28 am

settleda wrote:It works now though so whatever it was got fixed.


Please clarify - Was it not working for your Bishop and now it is? It was never a system wide outage. Only one of our bishops could not log in. Even when he couldn't, I could.

toddnielson-p40
New Member
Posts: 6
Joined: Wed Aug 19, 2009 8:56 am
Location: USA

Postby toddnielson-p40 » Mon Jun 07, 2010 8:45 am

My stake president and one of the bishops in our stake contacted me yesterday with this same issue.

The one common link between the two is that they are both Mac users. Could it be an incompatibility with a new version of Safari? Probably not, because the stake president was able to log in using my credential. He was also able to log in successfully last night from home.

toddnielson-p40
New Member
Posts: 6
Joined: Wed Aug 19, 2009 8:56 am
Location: USA

Postby toddnielson-p40 » Mon Jun 07, 2010 8:48 am

p.s. One other piece of information. The stake president told me that when he tries to access MSS (this has been going on for some time), he gets redirected to a place to change his LDS account password. He does so and then his credentials work fine for every other service that requires LDS account login except MSS.

crislapi
Senior Member
Posts: 1265
Joined: Mon Jul 07, 2008 3:05 pm
Location: USA

Postby crislapi » Mon Jun 07, 2010 9:05 am

toddnielson wrote:p.s. One other piece of information. The stake president told me that when he tries to access MSS (this has been going on for some time), he gets redirected to a place to change his LDS account password. He does so and then his credentials work fine for every other service that requires LDS account login except MSS.


Thanks for the clarification. This bishop had also changed his password and can login to every other service but MSS.


Return to “General Clerk Discussions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest