Sophos Won't Update on Win7 Machine

Discussions around the setup, operation, replacement, and disposal of clerk computers, not to include using MLS
techgy
Community Moderators
Posts: 3174
Joined: Sun Jan 13, 2008 6:48 pm
Location: California

Sophos Won't Update on Win7 Machine

Postby techgy » Thu Oct 06, 2011 9:51 am

After installing the Sophos AV package on a new Win7 (Optiplex 580) I found that Sophos won't do an update - manual or otherwise. I keep seeing "Can't Locate Server" when the update is attempted. I've contacted the Global Service Desk and reported it but they haven't call me back as yet.

I've also talked to two other STS's in neighboring stakes and one of them reports having the same problem on new machines. I was told that this is a known issue.

Has anyone experienced this and if so, what was the resolution?
Have you read the Code of Conduct?

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20754
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Thu Oct 06, 2011 10:09 am

Over the weekend I got the same message on a WinXP machine. I assume the church servers were just down at that time as the message went away later.
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

techgy
Community Moderators
Posts: 3174
Joined: Sun Jan 13, 2008 6:48 pm
Location: California

Postby techgy » Thu Oct 06, 2011 10:20 am

RussellHltn wrote:Over the weekend I got the same message on a WinXP machine. I assume the church servers were just down at that time as the message went away later.
I had observed this over the conference weekend. However, I'm not having any problems since then with any of the WinXP machines. It's just the new Win7 boxes and, as I mentioned, it's not just me.
Have you read the Code of Conduct?

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20754
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Thu Oct 06, 2011 10:21 am

I installed a couple of Win7 machines a couple of months ago and I don't recall any problems getting them updated while I had them connected.
Have you searched the Wiki?

Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

User avatar
Mikerowaved
Community Moderators
Posts: 3131
Joined: Sun Dec 23, 2007 12:56 am
Location: Layton, UT

Postby Mikerowaved » Thu Oct 06, 2011 11:05 am

techgy wrote:I had observed this over the conference weekend. However, I'm not having any problems since then with any of the WinXP machines. It's just the new Win7 boxes and, as I mentioned, it's not just me.

A quick check of the log shows the last successful update for my Win7 machines was Saturday, Oct 1. Ever since then the updates have been failing. Don't have any XP machines anymore, so I can't report on that.
So we can better help you, please edit your Profile to include your general location.

jdlessley
Community Moderators
Posts: 6526
Joined: Sun Mar 16, 2008 11:30 pm
Location: USA, TX

Postby jdlessley » Thu Oct 06, 2011 11:38 am

Our ward XP machine has not updated since September 28th, the last time before general conference when it was used. Since conference there have been two sessions that Sophos has not updated. The last was on October 4th.
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the LDS.org Help Center page or the LDSTech wiki?

pani
New Member
Posts: 10
Joined: Fri Sep 16, 2011 2:23 pm

Postby pani » Thu Oct 06, 2011 12:38 pm

I'm getting the same error message on an XP machine, so I guess its more widespread than just Windows 7.

techgy
Community Moderators
Posts: 3174
Joined: Sun Jan 13, 2008 6:48 pm
Location: California

Postby techgy » Thu Oct 06, 2011 4:00 pm

pani wrote:I'm getting the same error message on an XP machine, so I guess its more widespread than just Windows 7.
This past weekend the update was working, but now - after just checking a few minutes ago, it appears that the update process is dead - not only for Win7, but for XP as well.

Looks like it's definitely a problem with the server.
Have you read the Code of Conduct?

User avatar
Biggles
Senior Member
Posts: 921
Joined: Tue May 27, 2008 4:14 am
Location: Watford, England

Postby Biggles » Fri Oct 07, 2011 2:56 am

I also have the same problem with XP. I tried a forced update on Tuesday evening, without success.

I agree with the other posts, it looks like a potential server problem.

techgy
Community Moderators
Posts: 3174
Joined: Sun Jan 13, 2008 6:48 pm
Location: California

Postby techgy » Fri Oct 07, 2011 1:03 pm

I received a call back from the engineer responsible for the Sophos package.
One of the servers was hung up. I'm now getting updates.
Have you read the Code of Conduct?


Return to “Clerk Computers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest