Sophos Install

Discussions around the setup, operation, replacement, and disposal of clerk computers, not to include using MLS
slh531977-p40
New Member
Posts: 21
Joined: Thu Oct 29, 2009 8:33 pm
Location: Logan UT

Sophos Install

Postby slh531977-p40 » Tue Nov 30, 2010 2:57 pm

I've been getting messages for weeks that I needed to download sophos and install. I logged on, downloaded, and tried to install. However I'm still getting messages from MLS saying it's not installed. I looked in my toolbar and click on the Sophos icon and see that it needs a pwd. How do I get this password?

User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 14693
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

Postby aebrown » Tue Nov 30, 2010 3:34 pm

slh531977 wrote:I've been getting messages for weeks that I needed to download sophos and install. I logged on, downloaded, and tried to install. However I'm still getting messages from MLS saying it's not installed. I looked in my toolbar and click on the Sophos icon and see that it needs a pwd. How do I get this password?


You shouldn't need a password for Sophos. You do need a password to download Sophos from the MLS download site, but you don't need a password to run Sophos. Did you go to that site and then use the "download Anti-Virus and Anti-Malware Software Installer (Sophos)" link under "Local Unit Security Software"?

I've installed that software a dozen times and it has never asked me for a password.
Questions that can benefit the larger community should be asked in a public forum, not a private message.

User avatar
childsdj
Community Moderators
Posts: 258
Joined: Wed Feb 07, 2007 9:51 am

Postby childsdj » Tue Nov 30, 2010 4:22 pm

Check and see if you still have Symantec installed on your computer in control panel. As long as the live update program and Symantec anti virus program are uninstalled and Sophos is installed you shouldn't receive that message anymore.

Like Alan says, you shouldn't need any password once it is installed. It should just run in the background.

slh531977-p40
New Member
Posts: 21
Joined: Thu Oct 29, 2009 8:33 pm
Location: Logan UT

Postby slh531977-p40 » Tue Nov 30, 2010 5:18 pm

ok I'll double check but I don't see symantic running, yet I still get the message from MLS, and yes I downloaded and installed as instructed in the MLS Message
Thanks

User avatar
childsdj
Community Moderators
Posts: 258
Joined: Wed Feb 07, 2007 9:51 am

Postby childsdj » Tue Nov 30, 2010 10:07 pm

Please let me know if you see the message again and I will look into it.


Return to “Clerk Computers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest