An Error Occured - Budget Report

Discuss questions around local unit policies for budgeting, reconciling, etc. This forum should not contain specific financial or membership information.
rbtripp
New Member
Posts: 1
Joined: Thu Mar 10, 2011 9:46 am

An Error Occured - Budget Report

Postby rbtripp » Thu Mar 10, 2011 9:54 am

Last night I clicked on budget report and recieved "an error occured" message. I was able to look at all of the other financial information except for the budget report. It was working this past Sunday. Anyone else running into this issue?

aardigicom
New Member
Posts: 2
Joined: Thu Mar 10, 2011 10:24 am

Postby aardigicom » Thu Mar 10, 2011 10:27 am

We are seeing the same problem. It was not an issue prior to the 3.3.1 update.

User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 14685
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

Postby aebrown » Thu Mar 10, 2011 10:29 am

rbtripp wrote:Last night I clicked on budget report and recieved "an error occured" message. I was able to look at all of the other financial information except for the budget report. It was working this past Sunday. Anyone else running into this issue?


I ran a budget report on MLS 3.3.1 last night with no issues.

Sometimes the "an error occurred" message can be fixed by doing a full installation of MLS; see Basic installation on the wiki.
Questions that can benefit the larger community should be asked in a public forum, not a private message.

aardigicom
New Member
Posts: 2
Joined: Thu Mar 10, 2011 10:24 am

Postby aardigicom » Thu Mar 10, 2011 1:09 pm

I tried removing MLS, rebooting and reinstalling. It still did the same thing. I then called Salt Lake and they told me that it was a known bug and that the issue is being worked on. We just need to wait until it is resolved and an update is made available. Hopefully that is soon because we don't have any way to look at our budget status without it. If I recall correctly, we used to be able to look at the budget in the Income and Expense Reports, but now we can't.

jdlessley
Community Moderators
Posts: 6522
Joined: Sun Mar 16, 2008 11:30 pm
Location: USA, TX

Postby jdlessley » Thu Mar 10, 2011 10:00 pm

aardigicom wrote:I tried removing MLS, rebooting and reinstalling. It still did the same thing. I then called Salt Lake and they told me that it was a known bug and that the issue is being worked on. We just need to wait until it is resolved and an update is made available. Hopefully that is soon because we don't have any way to look at our budget status without it. If I recall correctly, we used to be able to look at the budget in the Income and Expense Reports, but now we can't.
I find it strange that a bug would only affect some units and not all. I guess it could be a bug if there are some very specific parameters that would have to be met. I do not have a problem. I can view the budget by clicking Budget Report in the Budget pane and I can view the budget summary by going to the Income and Expense report, select Summary by Sub-Category, and then click the command button Budget Report at the bottom of the screen.
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the LDS.org Help Center page or the LDSTech wiki?

User avatar
mfmohlma
Senior Member
Posts: 784
Joined: Thu Feb 28, 2008 5:45 pm
Location: Hillsboro, OR

Postby mfmohlma » Sat Mar 12, 2011 1:27 am

aardigicom wrote:I tried removing MLS, rebooting and reinstalling. It still did the same thing. I then called Salt Lake and they told me that it was a known bug and that the issue is being worked on. We just need to wait until it is resolved and an update is made available. Hopefully that is soon because we don't have any way to look at our budget status without it. If I recall correctly, we used to be able to look at the budget in the Income and Expense Reports, but now we can't.


It happened to us on Wednesday as well. The mlslog.txt file pointed to an error in the currency lookup table. I went in today to call support and there was a recording stating that a fix was available and that "two or three" send/receives would fix the problem. Sure enough, another patch came down and it did fix the budget report problem.

Vike32
New Member
Posts: 1
Joined: Wed Dec 29, 2010 1:40 am

Postby Vike32 » Sun Mar 13, 2011 8:26 am

rbtripp wrote:Last night I clicked on budget report and recieved "an error occured" message. I was able to look at all of the other financial information except for the budget report. It was working this past Sunday. Anyone else running into this issue?


An update was released a few days ago that corrects this issue. Log into MLS and perform a Send/Receive and it should update your system.

daveywest
Member
Posts: 83
Joined: Mon Dec 28, 2009 2:19 pm
Location: Mesquite, Nevada, United States

Postby daveywest » Mon Mar 14, 2011 2:53 pm

Vike32 wrote:An update was released a few days ago that corrects this issue. Log into MLS and perform a Send/Receive and it should update your system.


The MLS support line has a message saying 3-4 send/receives may be required to apply the fix.
Bro. West
Assistant Stake Clerk - Finance (2 years)
Former Assistant Ward Clerk - Finance (3 years)


Return to “Local Unit Finance”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest