RE: New Updates to the LDSTech Forum Software.

Discuss the feature articles on the LDS Tech Home Page.
jdlessley
Community Moderators
Posts: 6522
Joined: Sun Mar 16, 2008 11:30 pm
Location: USA, TX

RE: New Updates to the LDSTech Forum Software.

Postby jdlessley » Wed Dec 12, 2012 4:15 pm

That article states:
Single sign on
The forums now have single-sign-on integration with LDS Account. This means you won't have to sign in as often as you did before. If you're already signed in to LDS.org, for example, you won't need to re-sign in to LDSTech.


It is correct that the single sign on works if already signed on to LDS.org and then you go to LDSTech Forum. You will be signed on to the forum. Single sign on does not work when signed on to LDSTech Forum and you go to LDS.org. You still have to sign on to LDS.org.
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the LDS.org Help Center page or the LDSTech wiki?

Gary_Miller
Senior Member
Posts: 1216
Joined: Thu Dec 08, 2011 10:42 am
Location: Emmett, Idaho

Re: RE: New Updates to the LDSTech Forum Software.

Postby Gary_Miller » Wed Dec 12, 2012 4:31 pm

jdlessley wrote:That article states:
Single sign on
The forums now have single-sign-on integration with LDS Account. This means you won't have to sign in as often as you did before. If you're already signed in to LDS.org, for example, you won't need to re-sign in to LDSTech.


It is correct that the single sign on works if already signed on to LDS.org and then you go to LDSTech Forum. You will be signed on to the forum. Single sign on does not work when signed on to LDSTech Forum and you go to LDS.org. You still have to sign on to LDS.org.


If you click the sign in are on LDS.Org and it comes up as if you need to sign in just click sign in and it automatically signs you in.

jdlessley
Community Moderators
Posts: 6522
Joined: Sun Mar 16, 2008 11:30 pm
Location: USA, TX

Re: RE: New Updates to the LDSTech Forum Software.

Postby jdlessley » Wed Dec 12, 2012 5:13 pm

Gary_Miller wrote:If you click the sign in are on LDS.Org and it comes up as if you need to sign in just click sign in and it automatically signs you in.
Doesn't do that for me. I have to enter credentials.
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the LDS.org Help Center page or the LDSTech wiki?

User avatar
TimRiker
Community Administrator
Posts: 151
Joined: Sun Dec 19, 2010 5:16 pm
Location: USA, Utah
Contact:

Re: New post: New Updates to the LDSTech Forum Software.

Postby TimRiker » Wed Dec 12, 2012 5:24 pm

Note that signins are only valid on https, not on http. So if you follow a link to:

http://www.lds.org/
http://tech.lds.org/

Your login information would not be displayed. In this case, hitting the signin should just sign you in without asking for credentials. If your session timed out before following the link, then it would ask for credentials.

Hmm.. if I signin on https://tech.lds.org/ and then hit the church logo I stay signed in. If I do the same on the forum, I did not stay logged in. Need to figure out why.

Is this what you are seeing?

jdlessley
Community Moderators
Posts: 6522
Joined: Sun Mar 16, 2008 11:30 pm
Location: USA, TX

Re: RE: New Updates to the LDSTech Forum Software.

Postby jdlessley » Wed Dec 12, 2012 5:37 pm

I tested two methods to get to LDS.org after signing in to the forums. Both had http instead of https. The first was a bookmark - I can fix that. The other was the Church logo link in the forum page header- that will have to be fixed by a programmer.

I changed my bookmark and it works as it should.
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the LDS.org Help Center page or the LDSTech wiki?

User avatar
TimRiker
Community Administrator
Posts: 151
Joined: Sun Dec 19, 2010 5:16 pm
Location: USA, Utah
Contact:

Re: RE: New Updates to the LDSTech Forum Software.

Postby TimRiker » Wed Dec 12, 2012 5:56 pm

I updated the style so the image links to //www.lds.org without a protocol. it should stay http or https depending on how you are connected to the forums. Does this fix the issue for people?

jdlessley
Community Moderators
Posts: 6522
Joined: Sun Mar 16, 2008 11:30 pm
Location: USA, TX

Re: RE: New Updates to the LDSTech Forum Software.

Postby jdlessley » Wed Dec 12, 2012 10:59 pm

It fixed it for me.
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the LDS.org Help Center page or the LDSTech wiki?


Return to “LDSTech Featured Article Discussions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest