Moved Member Still Showing in LDS.org Directory

Discuss ideas and suggestions around the LDS.org website.
greggo
Member
Posts: 272
Joined: Thu Jan 24, 2008 9:36 am
Location: Paw Paw, MI, USA

Moved Member Still Showing in LDS.org Directory

Postby greggo » Mon Nov 21, 2011 12:00 pm

I apologize if this issue has been addressed in a previous thread, but I was not able to find anything during my quick search.

We have a member whose record has apparently been moved out of the unit, but he still shows up in the Directory on LDS.org. It's been been at least a couple of weeks, so I don't think its just that the directory has not yet caught up with MLS.

Do you know what could have caused this? Should a unit data refresh solve the problem?

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20732
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Mon Nov 21, 2011 12:29 pm

In a normal move, that seems excessively long. Was the member moved to a unit covered by a different area office (for example, another country)? Or were they moved to "Address Unknown"?
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

greggo
Member
Posts: 272
Joined: Thu Jan 24, 2008 9:36 am
Location: Paw Paw, MI, USA

Postby greggo » Tue Nov 22, 2011 11:05 am

RussellHltn wrote:Was the member moved to a unit covered by a different area office (for example, another country)? Or were they moved to "Address Unknown"?

No, he was moved to another ward in our stake.

Funny thing is, when I look him up in Maps (still in my branch), the pointer puts him at the new location, but with the old address. Could it be that his new ward just hasn't received the records yet?

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20732
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Tue Nov 22, 2011 11:08 am

greggo wrote:Could it be that his new ward just hasn't received the records yet?


After "at least a couple of weeks" I don't know why they haven't received it. I could see them missing one Sunday due to conferences. Is that ward having problems with their computer?
Have you searched the Wiki?

Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

greggo
Member
Posts: 272
Joined: Thu Jan 24, 2008 9:36 am
Location: Paw Paw, MI, USA

Postby greggo » Thu Nov 24, 2011 9:21 am

RussellHltn wrote:After "at least a couple of weeks" I don't know why they haven't received it. I could see them missing one Sunday due to conferences. Is that ward having problems with their computer?

Last Sunday was stake conference, so I guess there has only been 1 "normal Sunday" since the record was moved out. I'll wait a little longer and see what happens.

greggo
Member
Posts: 272
Joined: Thu Jan 24, 2008 9:36 am
Location: Paw Paw, MI, USA

Postby greggo » Tue Dec 06, 2011 10:59 am

Follow up ...

Well, he still showed up in the directory after waiting another week or so. I sent in a request via the lds.org feedback, and after a couple of e-mails back and forth to provide the member's information, the record got fully moved to the new unit today. Apparently, the normal MLS procedure didn't work and the record was stuck "in limbo" between the units.

Unfortunately, after CHQ properly moved the record, his contact information was lost. Sigh... now I have to try to get his contact info again to give to the new unit. Hopefully someone still has it.


Return to “LDS.org Website”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest