Bug - can no longer select assistants for receiving sites when editing an event

Conversations around originating a webcast for conference, including cameras and mixers.
dbentham
New Member
Posts: 11
Joined: Wed Feb 29, 2012 3:07 am

Bug - can no longer select assistants for receiving sites when editing an event

Postby dbentham » Thu Apr 13, 2017 12:31 am

Hi all,

We are preparing for our stake conference in Gothenburg, Sweden next week. We have two scheduled events, a full test this evening and the stake conference next week.

I have previously set up the events with the assistants that I have listed in my profile and when I open the event I can see the list of Event Locations with the corresponding assistants. So far so good.

However, when I edit the event, the assistants for all configured sites are reverted back to me, and I can no longer select any of the assistants listed in my profile. When I click on the drop down box to select assistant, I am the only person listed (and none of the assistants).

This bug was most likely introduced during the update earlier this week, because this has worked fine during our previous tests, when I have been able to change assistants prior to the test events.

I figured that it might be a carry over bug between versions, so I removed the stake conference event for next week and created a new one. When creating the event, I noticed that a few things have changed during the update (among other things we no longer manually select 15/25/35 receiving sites). While creating the event, it correctly suggested all my preferred locations along with the default assistants that I have designated in my profile. However, once the event was created, I tried to edit the event but the bug was still there; as soon as I entered the editing mode all assistants are reverted back to me and I cannot select any of the assistants that are listed in my profile.

Summary: When creating an event it is possible to select the assistants from my profile, but when editing an event I am listed as assistant for all sites and it is not possible to select any assistants listed in my profile.

harddrive
Member
Posts: 487
Joined: Thu Jan 03, 2008 7:52 pm

Re: Bug - can no longer select assistants for receiving sites when editing an event

Postby harddrive » Mon Apr 17, 2017 6:41 pm

I discovered the same bug because I have a regional stake conference coming up in just under 3 weeks. I have to delete the event and then recreate it in order to change the assistants. I sent feedback.

User avatar
Biggles
Senior Member
Posts: 1057
Joined: Tue May 27, 2008 4:14 am
Location: Watford, England

Re: Bug - can no longer select assistants for receiving sites when editing an event

Postby Biggles » Mon Apr 17, 2017 11:13 pm

harddrive wrote:I discovered the same bug because I have a regional stake conference coming up in just under 3 weeks. I have to delete the event and then recreate it in order to change the assistants. I sent feedback.

I'll need to check the site out, when I get the chance, but I'm sure there is a note stating that it is necessary to enter assistants before creating an event.

Perhaps a recent change to the portal site, has necessitated reentering the assistant information?

I've only just recently got involved in the Church webcasting system, so have been reading most of the information on the portal website. Where as the old hands at this, might have missed the subtle change. Been there, done that, got the T shirt. :D

dbentham
New Member
Posts: 11
Joined: Wed Feb 29, 2012 3:07 am

Re: Bug - can no longer select assistants for receiving sites when editing an event

Postby dbentham » Mon Apr 17, 2017 11:48 pm

I tried removing my assistants and then adding them back, but it didn't help.

harddrive
Member
Posts: 487
Joined: Thu Jan 03, 2008 7:52 pm

Re: Bug - can no longer select assistants for receiving sites when editing an event

Postby harddrive » Tue Apr 18, 2017 5:01 am

Biggles, the problem is after you create the event. When the event is created the assistants show up just as I put them in the profile section. Save the event and everything is ready to go. It is when you need to edit the event for any reason that the assistants all go to the stake technology specialist (me). I don't see any of the assistants in the drop down list for the buildings. The only way to correct this is to delete the event and recreate it from the beginning, which is quite a bit of work.

User avatar
Biggles
Senior Member
Posts: 1057
Joined: Tue May 27, 2008 4:14 am
Location: Watford, England

Re: Bug - can no longer select assistants for receiving sites when editing an event

Postby Biggles » Tue Apr 18, 2017 5:42 am

I'll try that scenario this evening. We have an event coming up soon, that has been entered already. I can experiment with that!

dbentham
New Member
Posts: 11
Joined: Wed Feb 29, 2012 3:07 am

Re: Bug - can no longer select assistants for receiving sites when editing an event

Postby dbentham » Tue Apr 18, 2017 6:20 am

Another issue with deleting the event is in the case when you've already sent out the 5 digit code for members to view on a personal device. A new event will have a new code... In this case I would simply send the dedicated URL for the receiving site directly to the new assistant instead of setting it up in the event.

lajackson
Community Moderators
Posts: 7073
Joined: Mon Mar 17, 2008 9:27 pm
Location: US

Re: Bug - can no longer select assistants for receiving sites when editing an event

Postby lajackson » Tue Apr 18, 2017 11:26 am

dbentham wrote:Another issue with deleting the event is in the case when you've already sent out the 5 digit code for members to view on a personal device. A new event will have a new code... In this case I would simply send the dedicated URL for the receiving site directly to the new assistant instead of setting it up in the event.

We ask them to go to the Portal and click on the URL assigned to their location. That way we don't have to send out long URLs. Even if the event has to be deleted and entered again, the latest location URL will be there for them.

dbentham
New Member
Posts: 11
Joined: Wed Feb 29, 2012 3:07 am

Re: Bug - can no longer select assistants for receiving sites when editing an event

Postby dbentham » Tue Apr 18, 2017 12:45 pm

lajackson wrote:
dbentham wrote:Another issue with deleting the event is in the case when you've already sent out the 5 digit code for members to view on a personal device. A new event will have a new code... In this case I would simply send the dedicated URL for the receiving site directly to the new assistant instead of setting it up in the event.

We ask them to go to the Portal and click on the URL assigned to their location. That way we don't have to send out long URLs. Even if the event has to be deleted and entered again, the latest location URL will be there for them.

I think you missed my point:
If we delete the event and re-enter it, there will be a new event code for anyone who wants to join from a personal device. Since the five digit code has already been sent to those participants, it will be a lot more complicated to get the new code to each member instead of just sending the long URL (for the dedicated stream to their ward) to the new assistant.

lajackson
Community Moderators
Posts: 7073
Joined: Mon Mar 17, 2008 9:27 pm
Location: US

Re: Bug - can no longer select assistants for receiving sites when editing an event

Postby lajackson » Tue Apr 18, 2017 2:24 pm

dbentham wrote:I think you missed my point:
If we delete the event and re-enter it, there will be a new event code for anyone who wants to join from a personal device.

I didn't actually miss it, I just wandered away from it because we do not use the five-digit code that way. Sorry about that.

You are correct that changing the event changes the five-digit event code. (I hope they fixed the problem from a week ago Sunday when no one could access an event with the five-digit code.)

But if you do not want to change the event code, you don't really have to delete and reset the event. Unless something has changed, it does not matter who is shown as the assistant. Any assistant can click on any meetinghouse URL and get the broadcast. The only thing you are really missing is real-time identification of who is running the broadcast at a receiving location.

Unless something changed with the upgrade.


Return to “Webcasting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest