Webcast drops for a few minutes

Conversations around originating a webcast for conference, including cameras and mixers.
kcowolf
New Member
Posts: 27
Joined: Sun Feb 15, 2009 9:27 am
Location: Olathe, Kansas USA

Webcast drops for a few minutes

Postby kcowolf » Sun Jan 29, 2017 12:35 am

Ever since we switched to using portal.ldswebcast.org, we've seen an issue where the webcast will go down for a few minutes at the broadcast site. This has happened at least once in each of the last three conferences we've had. It occurred again tonight during our Saturday night session -- it went down down for 5 minutes, and the Event Stats shows that the receive rate during that time was 0. However, the logs on our router showed that we were transmitting data at a constant rate during that time, so the only conclusion I can draw is that the problem is with the receiving end on streaming service the Church is using, and therefore isn't something we can fix ourselves.

I called the helpdesk as soon as it went down, but after looking at it told me they couldn't do anything.

Has anyone else seen this, or is there anything I could be missing here? This is very frustrating, especially when the older webcast solution was working fine for us. While I want to follow the Church's direction on technology and webcasts, the new system has proven to be insufficiently reliable.

kcowolf
New Member
Posts: 27
Joined: Sun Feb 15, 2009 9:27 am
Location: Olathe, Kansas USA

Re: Webcast drops for a few minutes

Postby kcowolf » Sun Jan 29, 2017 7:09 pm

Additional information:

We used Low quality video and Mobile quality audio, and the media server was mhw2-centralus2. For this morning's session we used the same video/audio quality and mhw2-centralus4; the receive rate dipped once to just above the target, but never dropped to zero.


Return to “Webcasting”

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 2 guests