Audio issues with Webcast

Conversations around originating a webcast for conference, including cameras and mixers.
thwertz
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Oct 20, 2013 7:59 pm

Audio issues with Webcast

Postby thwertz » Sun Oct 20, 2013 8:30 pm

Hi,

We are using the Webcast communicator for broadcasting stake conference. We have been testing the last couple of days and the audio has a hiss to it. I connected my iphone directly to the line-in and played some audiobooks and music and the hiss can still be heard. I tried both the test streams but the servers are down so I don't know if the problem is with the hardware or the servers in Salt Lake.

If anyone has experienced this and come up with a solution I'd appreciate it as we have stake conference this coming week.


-Travis

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20729
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Re: Audio issues with Webcast

Postby russellhltn » Sun Oct 20, 2013 9:14 pm

Hiss is usually a sign that a level is cranked up somewhere. Are you sure the microphone input is muted or turned down? Due to the low levels, hiss is more likely to come from microphone inputs than from line inputs. And just because you're not using it doesn't mean it's not on and cranked up.
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

thwertz
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Oct 20, 2013 7:59 pm

Re: Audio issues with Webcast

Postby thwertz » Mon Oct 21, 2013 6:16 pm

That's a good thought Russell. Is the only way to check that by connecting a monitor and keyboard and mouse to the communicator and going into the sound settings?

User avatar
johnshaw
Senior Member
Posts: 1834
Joined: Fri Jan 19, 2007 1:55 pm
Location: Syracuse, UT

Re: Audio issues with Webcast

Postby johnshaw » Mon Oct 21, 2013 6:32 pm

thwertz wrote:That's a good thought Russell. Is the only way to check that by connecting a monitor and keyboard and mouse to the communicator and going into the sound settings?


When the webcast communicator launches, the menu system has a setup selection, one of the options is audio line input level, it can be raised or lowered in the menu system.
“A long habit of not thinking a thing wrong, gives it a superficial appearance of being right, and raises at first a formidable outcry in defense of custom.”
― Thomas Paine, Common Sense

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20729
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Re: Audio issues with Webcast

Postby russellhltn » Mon Oct 21, 2013 6:49 pm

I've not played with the communicator myself, so I'm not sure how you'd get in to look at the settings.
Have you searched the Wiki?

Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.


Return to “Webcasting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest