MLS Bug Reporting Thread

Discussions around using and interfacing with the Church MLS program.
atticusewig
Member
Posts: 308
Joined: Fri Jan 19, 2007 9:48 am

MLS Bug Reporting Thread

Postby atticusewig » Wed Aug 22, 2007 9:34 am

Thought I would start a thread for us to collect any
bugs we have experienced with MLS into one place so
the developers can quickly see what bugs appear
out in the field and add them to their own BugTracking
system if they don't already know about them.

I'll start off with an example, and encourage the
developers to let us know if there is a different
format they would like us to follow.

BUGNAME: No check for Payee Address/Membership Record
Address mismatch
MLS VERSION: 2.6.0
CATEGORY: Finances
SUBCATEGORY: Expenses
SEVERITY: Moderate
DESCRIPTION:: If you have entered a Payee and link it to
a member's record, any subsequent changes
to that membership record is not checked
against the Payee address.

Example: A new Payee - Emma Smith - is added
and is linked to her Membership record
which indicates that her address is:
12345 Warer Lily Lane

A week later the Membership clerk
realizes that it should be
12345 Water Lily Lane
and makes the correction to
the membership record.

However, the next time a check
is issued to Sister Smith, there
is no check against the membership
record, and the check is issued
with the original and incorrect address
12345 Warer Lily Lane.

In units where checks are mailed instead of
hand-delivered this can cause some serious issues.
An option to "Ignore" or not perform the crosscheck
should also be added on per-payee-basis for
people with multiple mailing addresses.


Thanks,
Atticus Ewig

jwtaber
Member
Posts: 109
Joined: Wed May 30, 2007 7:01 am
Location: Elsmere, Delaware, USA

Postby jwtaber » Wed Aug 29, 2007 6:43 am

That's been a recurring problem in my stake too, even before we got MLS 2.6.

Meanwhile - I find that on our stake's computer (I'm assistant stake clerk for membership) I can log in to MLS 2.6 OK, but I can not Send/Receive or access the Boundary Realignment menus. I could do both before.

daryl1
Member
Posts: 73
Joined: Tue May 15, 2007 5:04 pm
Location: Central California

Possible bug in MLS 2.6

Postby daryl1 » Wed Aug 29, 2007 9:44 pm

BUGNAME Topic: System Options old users
MLS VERSION: 2.6.0

Having administrator rights I have noticed that the system users are now in alphabetical order this is good.

The problem is old users are now appearing that are not in the Unit any longer. Tried the restore button then remove but it just loopes back to restore again. Is this normal? Anyone else having the same event?

It is good to keep a record of past clerks but shoulden't past clerks be removed from the system options user accounts when they have moved out of the unit? Since the install of MLS 2.6.0 all of the former clerks have showed up under the systems options user accounts eventhough there records are no longer in the Unit.

Any one have any ideas what could be going on here?

Thank you


russellhltn
Community Administrator
Posts: 20778
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Thu Aug 30, 2007 1:43 am

Mr. Techno wrote:Any one have any ideas what could be going on here?


Have any of these logins "initialed" the deposit report in the past 3 years? Perhaps it has to be kept for historical purposes as long as their names are on the financial reports.

I can understand MLS saving them, but I'm not sure why they would show up under the login admin screen.

runstodboy-p40
New Member
Posts: 16
Joined: Thu Jul 05, 2007 9:47 am

Postby runstodboy-p40 » Fri Aug 31, 2007 11:08 am

With previous versions of MLS, when you "deleted" a user, it flagged the user as inactive and did not show it in the user list any more. This caused a problem if you created a user called Bishop and deleted it. When you tried adding another user in with that same name, it wouldn't let you.

With version 2.6, all of the users are now shown. When you remove a user that has no ties in the database (the user hasn't authorized any transactions, etc), it will delete the user from the users table. If the user has anything tied to its record, you cannot delete the user, you can only inactivate it. When a user is inactive, the link next to it will say Restore.

I'm not sure if once the records retention period passes if it will allow you to remove the user or not.

runstodboy-p40
New Member
Posts: 16
Joined: Thu Jul 05, 2007 9:47 am

Postby runstodboy-p40 » Fri Aug 31, 2007 11:10 am

Mr. Techno wrote:BUGNAME Topic: System Options old users
MLS VERSION: 2.6.0

Any one have any ideas what could be going on here?

Thank you




With previous versions of MLS, when you "deleted" a user, it flagged the user as inactive and did not show it in the user list any more. This caused a problem if you created a user called Bishop and deleted it. When you tried adding another user in with that same name, it wouldn't let you.

With version 2.6, all of the users are now shown. When you remove a user that has no ties in the database (the user hasn't authorized any transactions, etc), it will delete the user from the users table. If the user has anything tied to its record, you cannot delete the user, you can only inactivate it. When a user is inactive, the link next to it will say Restore.

I'm not sure if once the records retention period passes if it will allow you to remove the user or not.

runstodboy-p40
New Member
Posts: 16
Joined: Thu Jul 05, 2007 9:47 am

Postby runstodboy-p40 » Fri Aug 31, 2007 11:20 am

atticusewig wrote:
BUGNAME: No check for Payee Address/Membership Record
Address mismatch
MLS VERSION: 2.6.0
CATEGORY: Finances


This bug has been documented and is in the process of getting prioritized.

james_francisco
Member
Posts: 76
Joined: Thu Feb 08, 2007 9:42 am
Location: Arizona
Contact:

Postby james_francisco » Mon Sep 03, 2007 2:09 pm

I'd like to contribute a possible bug.

BUGNAME: MLS freezes when transmit button is clicked at the end of a tithing recording session.
MLS VERSION: 2.6.0
CATEGORY: Finances
SUBCATEGORY: Expenses
SEVERITY: Moderate
DESCRIPTION:: After entering the contributions for the week, the finance clerk clicks the transmit button at the end of the workflow. MLS 2.6 freezes when the button is clicked.

WORKAROUND: To work around this, the ward has been using task manager to kill the MLS process thread. Then, restarting MLS and performing a send-receive changes. Post-transmission printouts indicate that the batch is transmitted successfully at that point.

DISCUSSION: This has happened every week since MLS 2.6 was installed in this particular ward. I don't as yet have any reports of problems of this nature from other wards.

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20778
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Mon Sep 03, 2007 11:00 pm

James_Francisco wrote:I'd like to contribute a possible bug.


Out of curiosity, was Desktop 5.5 installed at the same time? What computer model is this (assuming it's a church standard issue.)

james_francisco
Member
Posts: 76
Joined: Thu Feb 08, 2007 9:42 am
Location: Arizona
Contact:

MLS Freezes on transmit

Postby james_francisco » Tue Sep 04, 2007 12:55 am

Desktop 5.5 is installed on the computer. It is one of the Dell Optiplex GX260 desktops I do believe.


RussellHltn wrote:Out of curiosity, was Desktop 5.5 installed at the same time? What computer model is this (assuming it's a church standard issue.)


Return to “MLS Support, Help, and Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest