MLS 2.6 and New Member Report

Discussions around using and interfacing with the Church MLS program.
User avatar
opee
Member
Posts: 332
Joined: Mon Jun 25, 2007 2:00 am
Location: Grand Rapids, MI

MLS 2.6 and New Member Report

Postby opee » Sat Aug 04, 2007 11:40 am

I recently installed the 2.6 version of MLS for the Stake and one unit. I noticed on both that when you run the New Member Report, there is no data at all. I think that this is a bug in MLS, but wanted to know if other units/stakes were having the same problem.

I searched different months and years for the report, but all of the data was blank--showing no new members in the past 24 months, when in fact I know that there are some...

Any ideas?

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20777
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Sat Aug 04, 2007 1:32 pm

Hmmmm. I noticed when I installed it on the stake, the first time I started it did a conversion of the data.

I'm wondering if it it "wiped" the old move-ins but will track move-ins from here on or what. I'll have to keep an eye out for that.

User avatar
opee
Member
Posts: 332
Joined: Mon Jun 25, 2007 2:00 am
Location: Grand Rapids, MI

Postby opee » Sat Aug 04, 2007 1:37 pm

RussellHltn wrote:
I'm wondering if it it "wiped" the old move-ins but will track move-ins from here on or what. I'll have to keep an eye out for that.



I did not check the move-ins list--I think that was ok. It is the newly baptized converts that are not showing up on the New Member Report.

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20777
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Sat Aug 04, 2007 3:15 pm

Oops. I was thinking of the move-ins.

User avatar
childsdj
Community Moderators
Posts: 258
Joined: Wed Feb 07, 2007 9:51 am

Postby childsdj » Sat Aug 04, 2007 4:05 pm

Try to do two send receives and your new member data should be there.

User avatar
opee
Member
Posts: 332
Joined: Mon Jun 25, 2007 2:00 am
Location: Grand Rapids, MI

Postby opee » Sat Aug 04, 2007 4:45 pm

I tried 2 send/receives on the Stake data, but they did not come up.

I will try it on the ward data tomorrow. Thanks for the suggestion.

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20777
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Sat Aug 04, 2007 9:34 pm

DJC wrote:Try to do two send receives and your new member data should be there.


Two in a row? Or do one, wait a day or so, and then do another?

runstodboy-p40
New Member
Posts: 16
Joined: Thu Jul 05, 2007 9:47 am

Postby runstodboy-p40 » Sun Aug 05, 2007 1:38 am

after doing the install, a membership data refresh request is sent up to headquarters. It will take the normal processing time, generally 15-30 minutes (I think they say wait an hour) for the request to be processed and for the file to be generated. You should see the data back once you do that second send/receive once it processes the membership data. If you don't see it process the update, manually request a refresh.

User avatar
opee
Member
Posts: 332
Joined: Mon Jun 25, 2007 2:00 am
Location: Grand Rapids, MI

Postby opee » Sun Aug 05, 2007 2:56 pm

It took a few hours between the 1st and 2nd "Send/Receive", but it fixed the issue, and the names were back on the New Member Report.

Essentially, the 1st Send/Receive sends the "upgraded" data to SLC, and then the 2nd Send/Receive will download the revised data from SLC for the new 2.6 version. Is that correct?

Thanks for the suggestion runstodboy.


Return to “MLS Support, Help, and Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest