mls.lds.org

Discussions around using and interfacing with the Church MLS program.
aclawson
Senior Member
Posts: 712
Joined: Fri Jan 19, 2007 6:28 pm
Location: Commerce Twp, MI

mls.lds.org

Postby aclawson » Tue Jul 13, 2010 7:01 am

I've noticed that I can't log into http://mls.lds.org while using Chrome - I get a bad password error. Logging in with MSIE using the same password works fine.

User avatar
Mikerowaved
Community Moderators
Posts: 3133
Joined: Sun Dec 23, 2007 12:56 am
Location: Layton, UT

Postby Mikerowaved » Tue Jul 13, 2010 7:26 am

Not sure what you were seeing. I just logged in with Chrome under Win 7 with no problems.
So we can better help you, please edit your Profile to include your general location.

aclawson
Senior Member
Posts: 712
Joined: Fri Jan 19, 2007 6:28 pm
Location: Commerce Twp, MI

Chrome

Postby aclawson » Tue Jul 13, 2010 10:11 am

Tried it six or seven time, even closing out the browser then going back in and it always said invalid password. Tried it in MSIE and it worked on the first try.

techgy
Community Moderators
Posts: 3174
Joined: Sun Jan 13, 2008 6:48 pm
Location: California

Postby techgy » Tue Jul 13, 2010 3:34 pm

aclawson wrote:Tried it six or seven time, even closing out the browser then going back in and it always said invalid password. Tried it in MSIE and it worked on the first try.


Running WinXp Pro here and Chrome won't let me in either.
FireFox and IE8 are OK.

Edit: Found the problem. When you enter the Unit ID and password do NOT hit the ENTER key. Click the Submit button instead. Pressing the ENTER key will result in a login failure.
Have you read the Code of Conduct?

User avatar
Mikerowaved
Community Moderators
Posts: 3133
Joined: Sun Dec 23, 2007 12:56 am
Location: Layton, UT

Postby Mikerowaved » Tue Jul 13, 2010 4:55 pm

techgy wrote:Edit: Found the problem. When you enter the Unit ID and password do NOT hit the ENTER key. Click the Submit button instead. Pressing the ENTER key will result in a login failure.

Nice catch. Yes, this is verified with Chrome in Win 7 as well. Chrome must mangle the entry somehow when you hit ENTER.
So we can better help you, please edit your Profile to include your general location.

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20778
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Tue Jul 13, 2010 9:36 pm

techgy wrote:Edit: Found the problem. When you enter the Unit ID and password do NOT hit the ENTER key. Click the Submit button instead. Pressing the ENTER key will result in a login failure.


If I just hit ENTER in IE8, it just sits there. It's been like that as long as I can remember.
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

User avatar
Mikerowaved
Community Moderators
Posts: 3133
Joined: Sun Dec 23, 2007 12:56 am
Location: Layton, UT

Postby Mikerowaved » Wed Jul 14, 2010 4:27 am

RussellHltn wrote:If I just hit ENTER in IE8, it just sits there. It's been like that as long as I can remember.

Ah. Now we're getting closer to the root of the problem, which (IMO) is some poorly coded HTML. I never paid much attention, but Firefox exibits the same behavior.

If you manually shift the focus by first pressing TAB key, then all three browser's ENTER keys work as expected. Of course, this should not be a requirement.
So we can better help you, please edit your Profile to include your general location.

markgnorthcott
New Member
Posts: 12
Joined: Thu Apr 08, 2010 6:27 pm
Location: Leeds, England

Postby markgnorthcott » Wed Jul 14, 2010 6:06 am

I've never even heard of this site until now. where do we get the unit's password from?

techgy
Community Moderators
Posts: 3174
Joined: Sun Jan 13, 2008 6:48 pm
Location: California

Postby techgy » Wed Jul 14, 2010 6:28 am

markgnorthcott wrote:I've never even heard of this site until now. where do we get the unit's password from?


First of all the site is primarily for the Stake Technology Specialist to download software to support the Stake/Ward computers. Access is generally limited to him. If that's you then you should contact your stake clerk.
Have you read the Code of Conduct?

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20778
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Wed Jul 14, 2010 10:07 am

Mikerowaved wrote:Ah. Now we're getting closer to the root of the problem, which (IMO) is some poorly coded HTML.


Maybe. Somewhere in the back of my mind I thought I read of a deliberate decision to do it that way. Something about legal language. For example, I notice for the CDOL, the button is labeled "I agree", so you'd have to "agree" to get in.

I don't see why it's done that way for mls.lds.org, but it might be a carry over from another time and place.
Have you searched the Wiki?

Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.


Return to “MLS Support, Help, and Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest