Mls 3.2

Discussions around using and interfacing with the Church MLS program.
golfteam
New Member
Posts: 12
Joined: Sun Aug 17, 2008 9:30 am

Mls 3.2

Postby golfteam » Sun Jun 06, 2010 10:51 am

When will MLS 3.2 be available on mls.lds.org?

User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 14685
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

Postby aebrown » Sun Jun 06, 2010 12:53 pm

$clerk wrote:When will MLS 3.2 be available on mls.lds.org?


It will be downloadable when it is released. This weekend's MLS message said that would be in a couple weeks.
Questions that can benefit the larger community should be asked in a public forum, not a private message.

golfteam
New Member
Posts: 12
Joined: Sun Aug 17, 2008 9:30 am

MLS 3.2 is now available

Postby golfteam » Sun Jun 27, 2010 9:46 am

You might get it as an automatic update or you can go to

http://www.lds.org/mls/login

User avatar
PNMarkW2
Member
Posts: 66
Joined: Thu Jun 11, 2009 1:44 pm
Location: Portland, Oregon, USA
Contact:

Postby PNMarkW2 » Sun Jun 27, 2010 2:05 pm

We got an automatic update today...it's been updating the database for a *long* time now. No exact time frame here, but 20-30 minutes comes to mind. Anyone else done this? I know a lot depends on the system, but how long is this taking other people?
~Mark
Ward Clerk
Colonial Heights Ward
Portland Oregon Stake

-----
"For a list of all the ways technology has failed to improve the quality of life, please press three."
---Alice Kahn

mamadsen
Member
Posts: 62
Joined: Mon Apr 07, 2008 10:03 am
Location: Orem, UT

Postby mamadsen » Sun Jun 27, 2010 4:00 pm

Our systems updated relatively quickly - we have an internet connection. Our problem is not updating, but transmitting after the update. We have a couple of units that are having trouble transmitting. Anyone else seeing this problem?

User avatar
PNMarkW2
Member
Posts: 66
Joined: Thu Jun 11, 2009 1:44 pm
Location: Portland, Oregon, USA
Contact:

Postby PNMarkW2 » Sun Jun 27, 2010 5:35 pm

Our update was stuck at the same point (as gauged by the total lack of movement in the progress bar) for a couple hours. Deciding that I couldn't leave it like that forever, I figuring this update should be quicker, I pressed the Exit button for the program. MLS exited cleanly, I restarted the program, the Updating Database dialog came up, with the progress bar jumping to the exact same spot, except now it completed.

The only issue I can see now is that when we do a Send/Receive a dialog pops up saying we're about to connect to the PRODUCTION server, and asking us to confirm this action. The Send/Receive appears to complete, but I can't prove it. I've seen this before after a previous update, but it corrected itself when a later update was issued. Is this anything anyone else is seeing? Is there anything we can do to get rid of this rather obvious dialog?
~Mark
Ward Clerk
Colonial Heights Ward
Portland Oregon Stake

-----
"For a list of all the ways technology has failed to improve the quality of life, please press three."
---Alice Kahn

jpjones~ogr
Member
Posts: 53
Joined: Sun Jul 13, 2008 7:21 pm
Location: Brigham City, UT, USA

Postby jpjones~ogr » Sun Jun 27, 2010 6:03 pm

We are unable to transmit. Using send/receive results in two mini message windows: "Initializing" and "Preparing data". Nothing else seems to occur. Batch files are still waiting in queue, and MLS lets me know that during exit.

Another unit in our stake can't transmit either.

Is it 3.2 or a server somewhere? The donations batch can sit in the bank, but checks need to be released.

Any ideas or insight would be comforting.

jdlessley
Community Moderators
Posts: 6522
Joined: Sun Mar 16, 2008 11:30 pm
Location: USA, TX

Postby jdlessley » Sun Jun 27, 2010 6:37 pm

Problems after patch updates of MLS can be corrected most of the time by doing a complete install using the installer downloaded from mls.lds.org. I would try this before pursuing other options such as calling the help desk.

For those who have not downloaded MLS from mls.lds.org before you will need to enter your unit number as the username. You can get the password from your stake clerk or STS.
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the LDS.org Help Center page or the LDSTech wiki?

mamadsen
Member
Posts: 62
Joined: Mon Apr 07, 2008 10:03 am
Location: Orem, UT

Postby mamadsen » Mon Jun 28, 2010 12:10 am

jdlessley wrote:Problems after patch updates of MLS can be corrected most of the time by doing a complete install using the installer downloaded from mls.lds.org. I would try this before pursuing other options such as calling the help desk.


We tried this for one of our units and it didn't work. I am going to email a couple of debug files to support on Monday. Wait - it is Monday!

AdamE-p40
New Member
Posts: 3
Joined: Mon Dec 08, 2008 1:06 pm
Location: Redmond, WA, USA

Confirming issue

Postby AdamE-p40 » Mon Jun 28, 2010 4:17 am

We have the exact same issue, won't transmit over Internet or dailup, checks also cannot be processed. Worked in the morning before the "upgrade" now doesn't work. We tried a full download as well, to no avail. Hopefully a fix is forthcoming soon.


Return to “MLS Support, Help, and Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: dprebble and 1 guest