Missing Countries

Discussions around using and interfacing with the Church MLS program.
acearl-p40
New Member
Posts: 8
Joined: Sat Mar 15, 2008 9:35 pm

Missing Countries

Postby acearl-p40 » Thu May 20, 2010 5:55 am

I am not sure when this occurred, but on the computer in the Stake offices, the list of available countries went blank and I can't enter any new ones. This means that all addresses are missing the state because the country is not filled in correctly. I've tried to add a country, but MLS won't let me. Has anyone seen anything similar?

Thanks,

acearl

User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 14693
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

Postby aebrown » Thu May 20, 2010 6:45 am

acearl wrote:I am not sure when this occurred, but on the computer in the Stake offices, the list of available countries went blank and I can't enter any new ones. This means that all addresses are missing the state because the country is not filled in correctly. I've tried to add a country, but MLS won't let me. Has anyone seen anything similar?


I haven't seen it personally, but I've heard of it happening. In any case, it should be easy enough to fix.

You need to do a data refresh by going to File > Request Unit Refresh Data. In the dialog that appears, you'll see two sections. The first is "All Membership Records"; you can uncheck all those checkboxes (requesting all the membership records results in a bigger download than is needful). The second section is titled "All Lists". You can leave them all checked if you want, or you can just leave the "Countries, States, and Provinces List" checked. Do a Send/Receive, and then a few hours later (I'm not sure how quick such a refresh is prepared on the CHQ side) do another Send/Receive, and you should get your list of countries back.
Questions that can benefit the larger community should be asked in a public forum, not a private message.

moored
New Member
Posts: 4
Joined: Sun Sep 07, 2008 6:12 pm
Location: Victorville CA, USA

Postby moored » Sun May 23, 2010 8:54 am

Thanks for the information. I had this same problem with a ward in my Stake this week. David


Return to “MLS Support, Help, and Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest