Members without unit numbers in stake MLS?

Discussions around using and interfacing with the Church MLS program.
RossEvans
Senior Member
Posts: 1346
Joined: Wed Jun 11, 2008 8:52 pm
Location: Austin TX
Contact:

Members without unit numbers in stake MLS?

Postby RossEvans » Sun Sep 06, 2009 9:39 pm

Is it normal within stake MLS to find occasional members listed without a ward unit assigned? Such a case in the Membership.csv export file has been reported recently by a stake MLS user.

A credible theory is that the phenomenon is associated with households designated in the ward MLS systems as move-outs.

One thing that is unclear is whether this is a new anomaly in MLS 3.0 or possibly 3.0.2, or if this behavior has always occurred. Is this behavior a bug in MLS, or is it happening by design?

lajackson
Community Moderators
Posts: 6137
Joined: Mon Mar 17, 2008 9:27 pm
Location: US

Postby lajackson » Mon Sep 07, 2009 7:22 am

boomerbubba wrote:Is it normal within stake MLS to find occasional members listed without a ward unit assigned?


When a record is in the process of moving between two units in the stake, it sometimes shows up on our stake MLS with a different unit designator, such as T17 or something like that (it has been a while). This usually happens when a ward moves a record out, and the stake does a S/R before the record is processed by CHQ and moved into the new unit.

RossEvans
Senior Member
Posts: 1346
Joined: Wed Jun 11, 2008 8:52 pm
Location: Austin TX
Contact:

Postby RossEvans » Mon Sep 07, 2009 10:59 am

lajackson wrote:When a record is in the process of moving between two units in the stake, it sometimes shows up on our stake MLS with a different unit designator, such as T17 or something like that (it has been a while). This usually happens when a ward moves a record out, and the stake does a S/R before the record is processed by CHQ and moved into the new unit.


The difference between that behavior and what is being reported today -- at least in the export file -- is that today the Unit Number value is completely blank.

RossEvans
Senior Member
Posts: 1346
Joined: Wed Jun 11, 2008 8:52 pm
Location: Austin TX
Contact:

Postby RossEvans » Tue Sep 08, 2009 7:03 am

Another twist.

This stake MLS user is reporting a different set of symptoms: In the Membership.csv file, for a certain record the Unit Number column is populaed with the stake unit number instead of the ward unit number, and the Unit Name column is blank.

Also this user.


Return to “MLS Support, Help, and Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests