How do I change the MLS language?

Discussions around using and interfacing with the Church MLS program.
dwendt09
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Aug 03, 2014 12:40 pm

How do I change the MLS language?

Postby dwendt09 » Sun Apr 12, 2015 2:42 pm

I've recently set up a new machine for a Spanish-speaking unit and one of our Stake auditors is wondering if he can change the MLS language back to English temporarily? We selected Spanish at install-time and I can't seem to find any information on how to change it again. We don't want to reinstall MLS since this is supposed to be using Spanish localization normally.

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20762
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Re: How do I change the MLS language?

Postby russellhltn » Sun Apr 12, 2015 2:52 pm

You have to edit a text file.
Changing the language setting in MLS
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

User avatar
pete.arnett
Member
Posts: 234
Joined: Thu Dec 23, 2010 7:33 am
Location: Sunny South Florida, USA

Re: How do I change the MLS language?

Postby pete.arnett » Sun Apr 12, 2015 3:26 pm

Like Russell posted
Windows 7
edit (Notepad): C:\ProgramData\LDS Church\MLS\data\product.properties
change Language=en (en=English, es=Spanish etc.),

CreedPotter
New Member
Posts: 7
Joined: Sun Mar 30, 2014 1:36 pm

Re: How do I change the MLS language?

Postby CreedPotter » Sun Jul 26, 2015 6:39 am

I cannot see this option on a new install? Windows 7

CreedPotter
New Member
Posts: 7
Joined: Sun Mar 30, 2014 1:36 pm

Re: How do I change the MLS language?

Postby CreedPotter » Sun Jul 26, 2015 6:52 am

Never mind it is a button bottom left hand corner

lajackson
Community Moderators
Posts: 6142
Joined: Mon Mar 17, 2008 9:27 pm
Location: US

Re: How do I change the MLS language?

Postby lajackson » Sun Jul 26, 2015 7:29 pm

russellhltn wrote:You have to edit a text file.

pete.arnett wrote:edit (Notepad): C:\ProgramData\LDS Church\MLS\data\product.properties

As CreedPotter said, this is a new feature in the latest release of MLS. You no longer have to edit the properties file. Just click the button.


Return to “MLS Support, Help, and Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest