"An error occurred" when trying to access organizations

Discussions around using and interfacing with the Church MLS program.
jensky
New Member
Posts: 11
Joined: Sun Feb 10, 2013 5:14 pm

"An error occurred" when trying to access organizations

Postby jensky » Mon Jul 08, 2013 3:13 pm

Hi everyone,

I'm a new ward clerk, and I'm receiving an error message when trying to access organizations. It just says "An error occurred" and has a yellow sad face. Has anyone seen this, or know how to fix it? Thanks.

Brent

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20762
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Re: "An error occurred" when trying to access organizations

Postby russellhltn » Mon Jul 08, 2013 4:08 pm

You may have corrupt data. I'd suggest calling Local Unit Support. Trying to play with that can make it worse.
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

aclawson
Senior Member
Posts: 712
Joined: Fri Jan 19, 2007 6:28 pm
Location: Commerce Twp, MI

Re: "An error occurred" when trying to access organizations

Postby aclawson » Wed Jul 10, 2013 4:36 pm

Same thing here - showed up right after the update. I'm on hold waiting for LUS to pick up now.

aclawson
Senior Member
Posts: 712
Joined: Fri Jan 19, 2007 6:28 pm
Location: Commerce Twp, MI

Re: "An error occurred" when trying to access organizations

Postby aclawson » Thu Jul 11, 2013 4:39 am

Never got the file, organizations are still broken.

SLC does keep sending me finance tx reports showing budget subcategory changes I made weeks ago though - just got my 4th copy.

Can't open organizations, can't restore from a backup ("missing financial data" and finance will be locked until SLC sends me a file). There is very, very poor change control on these system updates and not a very efficient way to recover from the problems.

I attempted to export the org data with the thought that I might be able to import and fix things, but no luck - no data is exported which means that something in the MLS update borked the table.

User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 14693
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

Re: "An error occurred" when trying to access organizations

Postby aebrown » Thu Jul 11, 2013 5:15 am

aclawson wrote:I attempted to export the org data with the thought that I might be able to import and fix things, but no luck - no data is exported which means that something in the MLS update borked the table.

It's not surprising that if the data is in such a state that you can't view it in MLS, you also can't export it. And even if you could, there's no point in doing so -- MLS has no import capability.

So your only hope is to keep working with Support to get the data fixed. I've had to do that a half dozen times over the years, and it's a tedious process, but I've always gotten the help I needed to get up and running again.

lajackson
Community Moderators
Posts: 6139
Joined: Mon Mar 17, 2008 9:27 pm
Location: US

Re: "An error occurred" when trying to access organizations

Postby lajackson » Thu Jul 11, 2013 8:09 am

aclawson wrote:I attempted to export the org data with the thought that I might be able to import and fix things, but no luck - no data is exported which means that something in the MLS update borked the table.

I think it may be more likely that over time a problem developed in the table that 3.5 would still handle, but that has now become critical with the upgrade to version 3.6 or for some reason would not pass through the data conversion process during the upgrade.

maripedr
New Member
Posts: 1
Joined: Tue Jun 05, 2012 9:14 am

Re: "An error occurred" when trying to access organizations

Postby maripedr » Fri Jul 12, 2013 5:40 am

Call the Local Unit Support and request a CDOL refresh, make send and receive two or 3 times, exit MLS and log in again and try to access Organizations again.

jonesrk
Church Employee
Church Employee
Posts: 1454
Joined: Tue Jun 30, 2009 7:12 am
Location: Farmington, UT, USA

Re: "An error occurred" when trying to access organizations

Postby jonesrk » Fri Jul 12, 2013 7:58 am

maripedr wrote:Call the Local Unit Support and request a CDOL refresh

If you request a Unit Data Refresh from within MLS part of what is requested is a CDOL refresh.
Ryan Jones
CDOL Developer
Stake Technology Specialist - Software / Stake Assistant Clerk
Former Ward Clerk

User avatar
Deggertsen
New Member
Posts: 11
Joined: Mon Jun 25, 2012 11:43 pm
Location: Cedar City, UT

Re: "An error occurred" when trying to access organizations

Postby Deggertsen » Sun Jan 26, 2014 3:22 pm

jonesrk wrote:If you request a Unit Data Refresh from within MLS part of what is requested is a CDOL refresh.

Thank you! That fixed the problem for me.


Return to “MLS Support, Help, and Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest