MLS shows zero users, no one can log in

Discussions around using and interfacing with the Church MLS program.
RussellBoone
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Nov 20, 2012 10:50 pm
Location: Laie, Hawaii, USA

MLS shows zero users, no one can log in

Postby RussellBoone » Tue Nov 20, 2012 11:04 pm

Aloha,

I opened MLS today and tried to log in, and it says that there are zero users for it. Other clerks in the building say they have a similar problem, so I assume it is local...

Suggestions?

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20750
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Wed Nov 21, 2012 1:08 am

I'd suggest the Wiki article Lost user names (MLS).
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

RussellBoone
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Nov 20, 2012 10:50 pm
Location: Laie, Hawaii, USA

Postby RussellBoone » Wed Nov 21, 2012 10:27 am

Thank you for that suggestion, but for some reason my system doesn't have the MLS\data\units folder, the MLS\recover, or the various data folders for that matter.

User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 14690
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

Postby aebrown » Wed Nov 21, 2012 10:58 am

RussellBoone wrote:Thank you for that suggestion, but for some reason my system doesn't have the MLS\data\units folder, the MLS\recover, or the various data folders for that matter.


Did you see the earlier instruction in that wiki article that said:

  • Windows XP: C:\Document and Settings\All Users\LDS Church\MLS
  • Windows 7: C:\ProgramData\LDS Church\MLS
Of those two options, are you able to locate the appropriate folder for your operating system?

If so, the shorthand "MLS\recover" means for Windows 7, C:\ProgramData\LDS Church\MLS\recover

Does that help?
Questions that can benefit the larger community should be asked in a public forum, not a private message.

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20750
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Wed Nov 21, 2012 11:01 am

By any chance, is your computer running Desktop 5.5? It will have a small blue-screen menu that displays for a few seconds between the computer's POST and the Windows start-up.

What version does MLS say when it starts?

The reason I ask, is if someone did a restore from that blue menu, they could have completely wiped out your MLS install. Possibly even the backups.

Otherwise, are you looking in the right place? It's different depending on the version of Windows. Note for Win7 it's "ProgramData", not "Program Files".
Have you searched the Wiki?

Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

RussellBoone
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Nov 20, 2012 10:50 pm
Location: Laie, Hawaii, USA

Postby RussellBoone » Fri Nov 23, 2012 12:15 pm

Ah! That's what it was! Thank you.


Return to “MLS Support, Help, and Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], i2rtw and 1 guest