Finance section issues after MLS 3.5 update

Discussions around using and interfacing with the Church MLS program.
New Member
Posts: 10
Joined: Sun Jan 08, 2012 11:18 pm

Finance section issues after MLS 3.5 update

Postby bshepher » Mon Nov 12, 2012 10:08 pm

Two of our units got the update on Sunday. It said to do a send/receive to obtain. The update worked and gave us a message to close MLS then reopen and we could proceed in finance section. However, it would not let us go forward. We did additional send/receive to see if more programs did not get downloaded. Once the computer even went into an automatic check-disc process.

Has anyone had issues like this, where they are unable to use the finance section after the update?

Community Administrator
Posts: 20491
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Mon Nov 12, 2012 10:38 pm

You'll need to do some more send/receives. It may have been waiting for something to process on CHQ's side.

I did notice some reports of things being slow this past Sunday, so if you go in during the week it should be better.
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "" to the search criteria.

Community Moderators
Posts: 6503
Joined: Sun Mar 16, 2008 11:30 pm
Location: USA, TX

Postby jdlessley » Mon Nov 12, 2012 10:48 pm

bshepher wrote:Once the computer even went into an automatic check-disc process.
This usually indicates a problem with your hard drive. Did you let the check disk complete? Did you note what the issue was from the status display? There may have been a bad sector or some other minor but correctable problem. It is possible the hard drive error occurred while writing to the drive during file downloads or even while accessing the downloaded file(s) for update completion.

Since it is hard to tell what impact the hard drive error has had on any files needed to complete the update you may need to contact LUS. It wouldn't hurt to download the installer and install over top of your current installation and then do another send/receive or a series of send/receives. If that does not correct the issue then most definitely contact LUS.
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the Help Center page or the LDSTech wiki?

Return to “MLS Support, Help, and Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest