MLS dial up number

Discussions around using and interfacing with the Church MLS program.
rolandc
Member
Posts: 257
Joined: Tue May 15, 2012 7:20 pm

MLS dial up number

Postby rolandc » Sun Sep 16, 2012 10:47 am

Anyone have it handy, we had a cable outage this AM and could not transmit as I thought it was built in to MLS, (my bad)?

For central Florida
Roland

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20747
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Sun Sep 16, 2012 11:14 am

I don't have the list, but 18884137028 will work within the U.S.

Note that just above the phone number in system options is a setting:

Connection: Use Modem / Use Internet / Auto Detect

If it's set to "Use Internet" it will NOT use the dial-up number.
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

drepouille
Senior Member
Posts: 1227
Joined: Sun Jul 01, 2007 5:06 pm
Location: Plattsmouth, NE
Contact:

Re: MLS dial up number

Postby drepouille » Sun Jun 29, 2014 3:53 pm

In reference to the RKATS article on MLS Dial-up Transmissions—AT&T Numbers:
https://www.lds.org/callings/melchizedek-priesthood/records-and-technology-support/mls-dial-up-transmissions-att-numbers?lang=eng

I tested my stake MLS using the suggested "United States Nationwide toll free" number in the article, prefixed with a "T". As with my earlier test a few months ago, the stake computer locked up completely. No mouse. No keyboard. No blinking lights.

This also happens with ward MLS computers around my stake. So I would say MLS dial-up is dead.

Your mileage may vary.
Dana Repouille, Plattsmouth, Nebraska

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20747
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Re: MLS dial up number

Postby russellhltn » Sun Jun 29, 2014 6:36 pm

drepouille wrote:So I would say MLS dial-up is dead.

If we're talking OptiPlex 740 running WinXP, we're in agreement. That's been my experience as well. Never did solve that problem.

It's related to Sophos since uninstalling it allows it to work.
Have you searched the Wiki?

Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.


Return to “MLS Support, Help, and Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest