Can't access premium sites on FHC computer

Issues related to the use and operation of Family History Centers
tanderson
New Member
Posts: 4
Joined: Sun Feb 13, 2011 4:32 pm

Can't access premium sites on FHC computer

Postby tanderson » Mon Dec 10, 2012 9:00 pm

I have one computer in our stake fhc that can't access the premium sites in the LDS portal when logged in as patron. It works just fine when logged in as administrator. I thought it might be a certificate issue, but the Landesk installation appears to be fine. It's my understanding that Landesk should take care of the certificate during installation. Has anyone had this problem, or have any suggestions for me? Thanks!

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20775
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Mon Dec 10, 2012 9:55 pm

Sounds like the proxy settings for Patron are wrong. In addition to the certificate, there's some proxy settings (that should be done automatically) that need to happen.
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

rolandc
Member
Posts: 257
Joined: Tue May 15, 2012 7:20 pm

Postby rolandc » Tue Dec 11, 2012 7:33 am

Set the patron account to admin, Reinstall landesk on the patron account. Verify access then change it back to a limited account. Should work, I had several that did that exact thing.
Roland

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20775
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Tue Dec 11, 2012 10:50 am

I think it's simpler then that. Go into admin, note what the proxy settings are, then go into patron and make those same changes. Note: you may have to elevate the patron account to admin to make the changes.

The one thing I dislike about doing installs as a "patron admin" is that the patron continues to have elevated privileges to the installed program due to the "Owner/creator" rights - even after being demoted to "user".
Have you searched the Wiki?

Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

User avatar
johnshaw
Senior Member
Posts: 1839
Joined: Fri Jan 19, 2007 1:55 pm
Location: Syracuse, UT

Postby johnshaw » Tue Dec 11, 2012 11:36 am

set patron to Admin and run the Portal-config (or something like that) set patron back... you might try run as option as well..... it's a pretty quick fix
“A long habit of not thinking a thing wrong, gives it a superficial appearance of being right, and raises at first a formidable outcry in defense of custom.”
― Thomas Paine, Common Sense

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20775
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Tue Dec 11, 2012 11:54 am

JohnShaw wrote:set patron to Admin and run the Portal-config (or something like that) set patron back... you might try run as option as well..... it's a pretty quick fix


I'm not sure as it's still there. I didn't see it the last time I looked, but it might be hiding in plain sight.
Have you searched the Wiki?

Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 14693
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

Re:

Postby aebrown » Tue Dec 11, 2012 2:40 pm

RussellHltn wrote:
JohnShaw wrote:set patron to Admin and run the Portal-config (or something like that) set patron back... you might try run as option as well..... it's a pretty quick fix

I'm not sure as it's still there. I didn't see it the last time I looked, but it might be hiding in plain sight.


It's still there. Go to http://fhc.familysearch.org/ and look in the big blue box titled "Premium Family History Websites Help (Center Access Only)"; in the first sentence is a link to open PortalCfg.

tanderson
New Member
Posts: 4
Joined: Sun Feb 13, 2011 4:32 pm

Re: Can't access premium sites on FHC computer

Postby tanderson » Sun Dec 16, 2012 6:42 pm

Thanks for all the great help! I changed patron to an admin account, accessed the premium sites, then changed patron back to standard user. It worked at that point without having to reinstall anything. Thanks again!


Return to “Family History Centers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest