Indexing doesn't load properly

Issues related to FamilySearch Indexing
hal700
New Member
Posts: 3
Joined: Sun Mar 20, 2016 11:57 am

Indexing doesn't load properly

Postby hal700 » Sun Mar 20, 2016 12:05 pm

My indexing program loads properly about 25% of the time. When it fails it doesn't load the sign in picture. I've determined it doesn't load 6 DLLs from System 32 . I'm running Windows 10. It worked ok until about a couple of months ago. Any suggestions?
Thanks,
Harold

hal700
New Member
Posts: 3
Joined: Sun Mar 20, 2016 11:57 am

Re: Indexing doesn't load properly

Postby hal700 » Sun Mar 20, 2016 12:18 pm

I should have said that Java doesn't load 6 DLLs when it fails.
HN

hal700
New Member
Posts: 3
Joined: Sun Mar 20, 2016 11:57 am

Re: Indexing doesn't load properly

Postby hal700 » Wed Jun 29, 2016 10:01 am

This problem seems to be fixed by updates on 06-16-16. At least no more failure to load indexing program. Hal

mbueno2
New Member
Posts: 5
Joined: Mon Dec 30, 2013 9:48 am

Re: Indexing doesn't load properly

Postby mbueno2 » Mon Jul 04, 2016 8:09 pm

I'm trying to install Family Tree Indexing in Windows 10 but Java Errors are accurring.
I tried update the Java Version
Loaded the last version of the SW from the site
But the problem remains. Is the same shown in ther other topíc entry.
Someone could help me?

Startup Error

An error has occurred during startup:

java.lang.ClassNotFoundException: org.familysearch.indexing.launcher.Launcher
at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at com.exe4j.runtime.LauncherEngine.launch(Unknown Source)
at com.exe4j.runtime.WinLauncher.main(Unknown Source)
at com.install4j.runtime.launcher.WinLauncher.main(Unknown Source)

nikloveland
New Member
Posts: 1
Joined: Mon Oct 26, 2015 1:10 pm

Re: Indexing doesn't load properly

Postby nikloveland » Tue Jul 05, 2016 7:43 pm

I will also second this issue on Windows 10 Pro.

kleppel
New Member
Posts: 1
Joined: Mon Jul 11, 2016 11:33 am

Re: Indexing doesn't load properly

Postby kleppel » Mon Jul 11, 2016 11:35 am

I am having the same issue with the java error at startup. Using windows 10 + familysearch indexing 3.27.7 + java 8 update 91.
Has anyone found a solution?

jdlessley
Community Moderators
Posts: 6522
Joined: Sun Mar 16, 2008 11:30 pm
Location: USA, TX

Re: Indexing doesn't load properly

Postby jdlessley » Mon Jul 11, 2016 6:08 pm

kleppel wrote:I am having the same issue with the java error at startup. Using windows 10 + familysearch indexing 3.27.7 + java 8 update 91.
Has anyone found a solution?

The Indexing installer installs its own JRE v6 for the Indexing program. Your system Java or JRE (Java Runtime Environment) is not called by the Indexing program. Check to make sure the Indexing JRE v6 is installed in the Indexing folder (C:\Program Files (x86)\FamilySearch Indexing\indexing.familysearch.org\jre).
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the LDS.org Help Center page or the LDSTech wiki?

chadpetty
New Member
Posts: 6
Joined: Mon Jul 06, 2015 9:32 am
Location: North Carolina

Re: Indexing doesn't load properly

Postby chadpetty » Tue Jul 12, 2016 5:29 pm

I'm seeing the same problem on a Win 10 computer, just downloaded the Indexing software today and getting the Java error mentioned above. I checked the indexing directory, and I do *not* see the jre -- what's the fix?

The indexing.familysearch.org dir just contains 3 jars and a bin dir.

- Chad

jdlessley
Community Moderators
Posts: 6522
Joined: Sun Mar 16, 2008 11:30 pm
Location: USA, TX

Re: Indexing doesn't load properly

Postby jdlessley » Wed Jul 13, 2016 8:38 pm

It sounds like the JRE did not install. The JAR is a package file format used to distribute the application. If you are comfortable installing developer software you could go to the Java Archive Download site and download the JRE v 6u45 for windows and install that download in the C:\Program Files (x86)\FamilySearch Indexing\indexing.familysearch.org directory.
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the LDS.org Help Center page or the LDSTech wiki?

kadesmith
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Nov 09, 2014 4:36 pm

Re: Indexing doesn't load properly

Postby kadesmith » Sun Jul 17, 2016 9:12 am

I had to COMPLETELY remove family search from my machine then re-install to get past this error. Steps I took to fix it on Windows 10:

1. Uninstall Family search indexing app by clicking on the file at "C:\Program Files (x86)\FamilySearch Indexing\indexing.familysearch.org\uninstall" through the folder file explorer.
2. Delete the folder "C:\Program Files (x86)\FamilySearch Indexing"
3. Download and install FamilySearch Indexing from the website.


Return to “FamilySearch Indexing”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest