Cant stream conference live

Some discussions just don't fit into a well defined box. Use this forum to discuss general topics and issues revolving around the Church and the technology offerings we use and share.
leocrawf-p40
New Member
Posts: 13
Joined: Mon Mar 23, 2009 9:42 am
Location: Jamaica

Cant stream conference live

Postby leocrawf-p40 » Sat Oct 03, 2009 8:21 am

I have never been able to stream conference live. when i go on the site it just stand there stuck. Any ideas why this is happening. i have tried all compatible browsers which are ie, firefox. I am using windowws xp, sp3.
"...men are that they might have joy!"
Lehi

kennethjorgensen
Community Moderators
Posts: 414
Joined: Mon Sep 10, 2007 12:29 am
Location: Alnwick, UK

Postby kennethjorgensen » Sat Oct 03, 2009 8:45 am

leocrawf wrote:I have never been able to stream conference live. when i go on the site it just stand there stuck. Any ideas why this is happening. i have tried all compatible browsers which are ie, firefox. I am using windowws xp, sp3.


Have you updated to the latest Flash version as well as the latest MoveNetwork version?

The only PC I cannot get to work is the one with Windows 7 RC on it.

KenRichins
Member
Posts: 189
Joined: Mon May 07, 2007 5:07 pm
Location: Live Oak, California, United States

Steaming Conference on Win 7 and ie8

Postby KenRichins » Sat Oct 03, 2009 9:36 am

I have a RTM copy of win7 ( Ultimate version, 64bit with only 4 Gb RAm ) and ie8 have NO problems streaming conference! Works better then anything I've used in the past.:):D

scion-p40
Member
Posts: 259
Joined: Sat Apr 21, 2007 11:56 pm

Postby scion-p40 » Sat Oct 03, 2009 1:01 pm

Woohoo! This is the *first* time that general conference has properly streamed throughout an entire session. I've used my computer to access it for about a decade now. No change in my ISP, type of connection, computer, or software since before the April 2008 session. I'm just glad that it finally worked!

It would be nice if both of my computers were in sync, though. Walking from one room to another is weird because the timing of the audio differs. (Not complaining, just commenting.)

User avatar
wrigjef
Member
Posts: 395
Joined: Sun Mar 01, 2009 8:38 am
Location: Chesapeake, Virginia
Contact:

Mac problem

Postby wrigjef » Sat Oct 03, 2009 2:57 pm

I am running the new Snow Leopard operating system with Safari. When I click on the live stream on lds.org I get a message saying I need Quicktime player. I have Quicktime player. any ideas?

namrog-p40
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Oct 03, 2009 4:05 pm
Location: USA

Postby namrog-p40 » Sat Oct 03, 2009 4:08 pm

i had the same problem. go to this link and download the .dmg file and install manually. should do the trick. http://www.movenetworks.com/install-move-player

User avatar
wrigjef
Member
Posts: 395
Joined: Sun Mar 01, 2009 8:38 am
Location: Chesapeake, Virginia
Contact:

Postby wrigjef » Sat Oct 03, 2009 8:47 pm

Guess my computer is in worse shape then yours. I do not see the instructions mentioned on this site or anything in the framed box.

scion-p40
Member
Posts: 259
Joined: Sat Apr 21, 2007 11:56 pm

Postby scion-p40 » Sun Oct 04, 2009 9:36 am

Okay, I guess yesterday was a fluke for me. Today, the English site just said "loading", but nothing happened.

That said, it occurred to me that most ASL productions do not turn off the sound. We're now able to watch it through that link. Meanwhile, my college student who is studying to become an ASL interpreter can get some extra practice & pick up some new vocabulary. Not all bad, eh?

lajackson
Community Moderators
Posts: 6128
Joined: Mon Mar 17, 2008 9:27 pm
Location: US

Postby lajackson » Sun Oct 04, 2009 1:02 pm

Have you tried using http://www.byu.tv

jdlessley
Community Moderators
Posts: 6522
Joined: Sun Mar 16, 2008 11:30 pm
Location: USA, TX

Postby jdlessley » Sun Oct 04, 2009 4:07 pm

scion wrote:Okay, I guess yesterday was a fluke for me. Today, the English site just said "loading", but nothing happened.
My experience is similar to yours. The Saturday sessions were fine with only occasional issues such as hesitations in the video and audio and some pixilation (which usually occurred just before or after the video hesitations). Today there were significant problems. At first I received the pre-conference stream fine. But after conference began the troubles began. The video frequently was halting and the audio was frequently out of sync with the video. The entire stream stopped for prolonged periods of time (between 30 seconds to 8 minutes). I did not even get the first 18 minutes of the Sunday morning session. The longest period of streaming without any problems was about 22 minutes.

When I lost the stream in the morning session I tried the Windows Media player instead of the Move player. After 11 seconds I got a server error for that.

All-in-all the experience was quite disappointing.
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the LDS.org Help Center page or the LDSTech wiki?


Return to “General Discussions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest