No photos in beta directory

Beta testing of the Local Unit Directory Application
User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 14693
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

No photos in beta directory

Postby aebrown » Fri Jan 11, 2013 2:13 pm

At least for my stake, there are no photos for any households or individuals. Is that intentional? Particularly since many of the new features impact photos, it would be nice to have the existing photos available. And since stake clerks and leaders have no ability to add manage photos, that limits our ability to do testing in this area.

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20779
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Re: No photos in beta directory

Postby russellhltn » Sun Jan 13, 2013 10:52 am

I didn't see any either. It's as if none of the photos were brought over.
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

eblood66
Senior Member
Posts: 2030
Joined: Mon Sep 24, 2007 8:17 am
Location: Cumming, GA, USA

Re: No photos in beta directory

Postby eblood66 » Sun Jan 13, 2013 10:53 am

russellhltn wrote:I didn't see any either. It's as if none of the photos were brought over.


Same here. We don't have many photos but the ones we have don't show in the beta.

jdlessley
Community Moderators
Posts: 6527
Joined: Sun Mar 16, 2008 11:30 pm
Location: USA, TX

Re: No photos in beta directory

Postby jdlessley » Sun Jan 13, 2013 4:02 pm

I am also not seeing any production directory photos ported into the beta. I think this is universal.
JD Lessley
Have you tried finding your answer on the LDS.org Help Center page or the LDSTech wiki?

User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 14693
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

Re: No photos in beta directory

Postby aebrown » Sun Jan 13, 2013 4:28 pm

I think that's enough posts to confirm that no one is seeing any photos on the beta directory.

Thanks for the responses -- since my original post received no replies for quite some time, I started to wonder if it was just me. But clearly it affects everyone.

mevans
Senior Member
Posts: 1282
Joined: Tue May 22, 2012 12:52 pm
Location: California, USA

Re: No photos in beta directory

Postby mevans » Sun Jan 13, 2013 7:43 pm

Photos appear for missionaries whose records are in my ward currently serving elsewhere. I presume this must be fed from a different system and that's why it works.

wertdl
Church Employee
Church Employee
Posts: 92
Joined: Wed May 18, 2011 4:45 pm

Re: No photos in beta directory

Postby wertdl » Sun Jan 13, 2013 10:13 pm

mevans wrote:Photos appear for missionaries whose records are in my ward currently serving elsewhere. I presume this must be fed from a different system and that's why it works.


You are correct. Missionary photos are fed directly from the Missionary Management System.

mevans
Senior Member
Posts: 1282
Joined: Tue May 22, 2012 12:52 pm
Location: California, USA

Re: No photos in beta directory

Postby mevans » Sun Jan 13, 2013 10:41 pm

wertdl wrote:You are correct. Missionary photos are fed directly from the Missionary Management System.


This is interesting...the missionary photo shows up for the missionary when you click on Missionary, but if you click on the missionary's membership record under households (in production where we have pictures), you don't see the picture. I kind of thought they would have been the same picture, but they aren't.

I'm guessing the mission uploads pictures to the Missionary Management System? If that's the case, I kind of wonder how some full-time missionaries serving in our stake got some less serious pictures uploaded. I thought perhaps those pictures carried over from their records before they were called as missionaries, but maybe the mission allowed some candid photos.

Oh well, thanks for confirming the source of the pictures. Maybe I'll have to try an experiment on a missionary currently serving from my ward.

wertdl
Church Employee
Church Employee
Posts: 92
Joined: Wed May 18, 2011 4:45 pm

Re: No photos in beta directory

Postby wertdl » Mon Jan 14, 2013 12:38 am

mevans wrote:
wertdl wrote:You are correct. Missionary photos are fed directly from the Missionary Management System.


This is interesting...the missionary photo shows up for the missionary when you click on Missionary, but if you click on the missionary's membership record under households (in production where we have pictures), you don't see the picture. I kind of thought they would have been the same picture, but they aren't.

I'm guessing the mission uploads pictures to the Missionary Management System? If that's the case, I kind of wonder how some full-time missionaries serving in our stake got some less serious pictures uploaded. I thought perhaps those pictures carried over from their records before they were called as missionaries, but maybe the mission allowed some candid photos.

Oh well, thanks for confirming the source of the pictures. Maybe I'll have to try an experiment on a missionary currently serving from my ward.


Pictures are first uploaded from their online recommendation. Missions have the ability to upload newer photos, which is typically done after they arrive in the field. All such photos are stored in MMS, and have no relation to their household/individual photo.

jeffevannelson
Church Employee
Church Employee
Posts: 133
Joined: Thu Feb 23, 2012 8:26 am
Location: Utah

Re: No photos in beta directory

Postby jeffevannelson » Mon Jan 14, 2013 8:43 am

Hey everyone thanks for your feedback.

The Photos that are currently in Directory Are not in the Beta Directory. When we move the new version over from Beta Directory to Directory you will have the Images in Directory. The Beta gets photos from a different location. So that if we do have any bugs we will not ruin the current directory.
Thanks for your feedback.
I know there is questions about bad data I am tracking that down now.


Return to “Beta Directory”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest