LDS Tools not accepting my user name & password

Discussions around the LDS Tools application for all versions of Windows Phone.
nertz1
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Mar 04, 2012 5:11 pm

LDS Tools not accepting my user name & password

Postby nertz1 » Sun Mar 04, 2012 5:20 pm

When I try to log in after installing LDS Tools it tells me that my username or password is incorrect. Username and password work fine here and LDS.org. Any help please? I have already uninstalled it and re-installed it.

rrperkin
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Jan 24, 2009 6:29 pm
Location: Vancouver, WA, United States

Postby rrperkin » Sun Mar 04, 2012 6:47 pm

Same here, and the link to register takes me to a web page, where the same LDS Account credentials work to log in.

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20772
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Sun Mar 04, 2012 7:20 pm

Do you have any "odd" characters in either your user name or password? Anything non-alphanumeric?
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

Wedge9k
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Mar 04, 2012 8:11 pm
Location: Lynnwood, WA

Postby Wedge9k » Sun Mar 04, 2012 8:14 pm

I'm also having this problem. It was working just fine last Sunday when I downloaded updated information for the calendar in my ward. However my phone got erased so I had to re-download the app on Saturday and since then it says that the e-mail and password are wrong. My wife's account won't work either.

As a test I had my buddy who also has a Windows Phone try to download updated data for the LDS Tools app on his phone and it said the same thing to him (wrong e-mail / password). So it looks like 100% repro from the people who have tried it that I know. It was working last week some something between Sunday afternoon and Saturday morning caused the issue.

My wife and I only have alpha numeric characters in our user names.

rrperkin
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Jan 24, 2009 6:29 pm
Location: Vancouver, WA, United States

Postby rrperkin » Sun Mar 04, 2012 9:46 pm

RussellHltn wrote:Do you have any "odd" characters in either your user name or password? Anything non-alphanumeric?


No. The same credentials work on my Android devices and on the iPad.

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20772
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Sun Mar 04, 2012 9:55 pm

Wedge9k wrote:since then it says that the e-mail and password are wrong. My wife's account won't work either.


That's odd as it should be user name, not email.
Have you searched the Wiki?

Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

jcrunch
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Mar 04, 2012 9:57 pm

Same thing here

Postby jcrunch » Sun Mar 04, 2012 9:58 pm

I only recently received a new Windows phone and I am having the same issue as the others here. Any help???

jpete50801
New Member
Posts: 1
Joined: Mon Mar 05, 2012 12:47 pm

I am having the same issue with my account and my wife's

Postby jpete50801 » Mon Mar 05, 2012 12:50 pm

Both my wife and I have windows 7 phones. I have install LDS tools on both phones and neither of our accounts work on either of the phones.

Phone 1 HTC Titan with full windows updates
Phone 2 LG Quantum with full windows updates

Wife's username and password are alpha numeric with no odd characters
My account is alpha numeric with a ! at the end of my password.

Useful tool for my calling but I can not use it.

KenRichins
Member
Posts: 189
Joined: Mon May 07, 2007 5:07 pm
Location: Live Oak, California, United States

Postby KenRichins » Mon Mar 05, 2012 12:54 pm

Mine also has failed signin with invalid Username and/or password. Version 1.6.0.0 running on Samsung Focus S with ALL updates.

bjcoleman
New Member
Posts: 34
Joined: Thu Mar 24, 2011 4:49 pm
Location: Spokane, WA

Postby bjcoleman » Mon Mar 05, 2012 3:21 pm

Just got a brand new Lumia in the mail today. First app I loaded was LDS Tools. I'm running into the same error as everyone else. Works fine on my Android devices but the WP device isn't authenticating. My standard password is a mix of alpha/numeric - no special characters. I tried:

-- Using my email as my user name (along with just my user name)
-- Changed my password a couple of times


Return to “Windows Phone LDS Tools”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest