Set Apart Flag is not Syncing from MLS to lds.org

Discussions about the Leader and Clerk Resources on lds.org.
skellehe
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Apr 01, 2012 10:46 am

Set Apart Flag is not Syncing from MLS to lds.org

Postby skellehe » Sun Apr 01, 2012 10:48 am

When a member is sustained we enter that into MLS with the proper date the member was sustained. A few days or weeks later that person is set apart and we go into MLS and update the Set Apart Flag to Yes. That update never makes it to lds.org. Is there a way to make that happen or is this a bug in MLS?

jonesrk
Church Employee
Church Employee
Posts: 1455
Joined: Tue Jun 30, 2009 7:12 am
Location: Farmington, UT, USA

Postby jonesrk » Sun Apr 01, 2012 12:03 pm

skellehe wrote:When a member is sustained we enter that into MLS with the proper date the member was sustained. A few days or weeks later that person is set apart and we go into MLS and update the Set Apart Flag to Yes. That update never makes it to lds.org. Is there a way to make that happen or is this a bug in MLS?

It should show in Clerk Resources as soon as it is in CDOL. I believe they do some caching, so you may have to log out to see the change.
If it is not there then I would recommend changing the Set Apart Flag to No, saving it and then setting it back to Yes. That should cause it to be sent up again.
If that doesn't work then send me a PM with which position and I will look and see what is happening.
Ryan Jones
CDOL Developer
Stake Technology Specialist - Software / Stake Assistant Clerk
Former Ward Clerk

User avatar
Biggles
Senior Member
Posts: 922
Joined: Tue May 27, 2008 4:14 am
Location: Watford, England

Postby Biggles » Mon Apr 02, 2012 2:52 am

skellehe wrote:When a member is sustained we enter that into MLS with the proper date the member was sustained. A few days or weeks later that person is set apart and we go into MLS and update the Set Apart Flag to Yes. That update never makes it to lds.org. Is there a way to make that happen or is this a bug in MLS?


I'm experiencing exactly the same problem. Will also try the Set Apart Flag to Yes route!

User avatar
geowizrd
Member
Posts: 54
Joined: Mon Sep 07, 2009 2:38 pm
Location: littleton, co usa

Postby geowizrd » Mon Apr 02, 2012 7:37 am

JonesRK wrote:It should show in Clerk Resources as soon as it is in CDOL. I believe they do some caching, so you may have to log out to see the change.
If it is not there then I would recommend changing the Set Apart Flag to No, saving it and then setting it back to Yes. That should cause it to be sent up again.
If that doesn't work then send me a PM with which position and I will look and see what is happening.


the above workaround could be useful if there was only one calling to "fix", but after reading this thread i checked and found several dozen callings in this unsynched state. it is not appealing to go through all of them changing correct settings twice, resaving each time. hopefully a better way can be implemented. i hadn't really paid attention to it before, because we typically rely on MLS reports to track who hasn't been set apart yet.

that said, it seems to synch properly if the set apart "yes" flag is set at the same time as the sustained date is entered, but not if the flag is updated later as described in the original post. i have several examples that seem to show that is the case, and no amount of time passing after the MLS update is made seems to change that...

(also, no "set apart" status is visible in cdol, at least to me...)

jonesrk
Church Employee
Church Employee
Posts: 1455
Joined: Tue Jun 30, 2009 7:12 am
Location: Farmington, UT, USA

Postby jonesrk » Mon Apr 02, 2012 8:55 am

geowizrd wrote:
(also, no "set apart" status is visible in cdol, at least to me...)

It isn't visible there. You have to use Clerk Resources to see it. CDOL just stores it.
Ryan Jones

CDOL Developer

Stake Technology Specialist - Software / Stake Assistant Clerk

Former Ward Clerk

User avatar
Biggles
Senior Member
Posts: 922
Joined: Tue May 27, 2008 4:14 am
Location: Watford, England

Postby Biggles » Wed May 09, 2012 8:39 am

JonesRK wrote:It should show in Clerk Resources as soon as it is in CDOL. I believe they do some caching, so you may have to log out to see the change.
If it is not there then I would recommend changing the Set Apart Flag to No, saving it and then setting it back to Yes. That should cause it to be sent up again.
If that doesn't work then send me a PM with which position and I will look and see what is happening.


Last evening I got the opportunity to retry the flag setting scenario. It works correctly now.

Many thanks Ryan for the fix!


Return to “Leader and Clerk Resources”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest