Some photos not found (error 404) after stake split

Discussions about the Directory Tool on lds.org. Questions about the Directory on the classic site should be posted in the LUWS forum.
User avatar
sasgrw
Member
Posts: 271
Joined: Mon Feb 06, 2012 10:47 am
Location: Holly Springs, NC

Some photos not found (error 404) after stake split

Postby sasgrw » Mon Jan 04, 2016 10:57 am

Some pictures in the directory show the word "photo" instead of the actual picture. The attached screenshot is from my ipad but I get the same problem on a PC and Ma, in all the major browsers. I hadn't noticed this problem until our stake split recently.

This isn't an issue of whether a picture has been uploaded. The pictures are already there. The "photo" word is a link just like a regular picture. If I bring up firebug or another browser's inspector tool, there's a 404 error for loading the image.

The actual HTML looks fine:

<img alt="Photo" src="/bcs/content?token=[long string of letters]">

The photo that works has the same HTML

<img alt="Photo" src="/bcs/content?token=[long string of letters]">

For photos not uploaded, the code is

<img class="photo" alt="No Photo" src="images/nophoto_small.png">

The inspector says "NetworkError: 404 Not Found - https://www.lds.org/bcs/content?token=[long string of letters]"

This happens when I view any of the wards in my stake except my home ward. I don't get any 404 errors for my home ward. For all the other wards, some pictures show and some don't. Some have the 'no photo' image and others have the word "photo".
Attachments
Region Capture.jpg
(213.03 KiB) Not downloaded yet

User avatar
sbradshaw
Senior Member
Posts: 2501
Joined: Mon Sep 26, 2011 8:42 pm
Location: Provo, UT
Contact:

Re: Some photos not found (error 404) after stake split

Postby sbradshaw » Mon Jan 04, 2016 4:23 pm

It seems like something is timing out before it's able to completely load all of the resources.
Samuel Bradshaw • Interested in church apps and sites, creative recordkeeping, clerk support, YSA wards and stakes, LDS music, Vineyard at BYU, and online service.

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20778
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Re: Some photos not found (error 404) after stake split

Postby russellhltn » Mon Jan 04, 2016 4:31 pm

How recent is the split? I'm wondering if there's different layers of software. The directory has gotten the updated unit information, but perhaps the back-end API hasn't gotten the word yet - so it's blocking access to "out of stake" photos.

I've seen problems before where the front end would allow something but the backend wouldn't.
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

User avatar
sasgrw
Member
Posts: 271
Joined: Mon Feb 06, 2012 10:47 am
Location: Holly Springs, NC

Re: Some photos not found (error 404) after stake split

Postby sasgrw » Mon Jan 04, 2016 7:06 pm

Somewhat recent, Nov 8, 2015, but sufficiently long enough for things to be in sync.

But it's not just "out of stake" pictures. I can look at a ward that is in the same stake as we were previously and some of their pictures work and some don't. Same with new wards that weren't part of our stake. I can see some but not others.

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20778
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Re: Some photos not found (error 404) after stake split

Postby russellhltn » Mon Jan 04, 2016 7:25 pm

sasgrw wrote:But it's not just "out of stake" pictures.

My guess was the back end wasn't aware that you are in the same stake as those other units. "Your ward" goes though a different test - and I assume no change there. So it's fine with those.
Have you searched the Wiki?

Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

User avatar
sasgrw
Member
Posts: 271
Joined: Mon Feb 06, 2012 10:47 am
Location: Holly Springs, NC

Re: Some photos not found (error 404) after stake split

Postby sasgrw » Sun Jan 17, 2016 11:38 am

An update for those that are interested. I contact local unit support and here's the reply I got:

"Yes, this is a known problem with stake splits. We are working on a rewrite of the backend photo services and hope to have that working next month."

I got this reply on January 10th, 2016, so "next month" should mean February. Fortunately, February has 29 days this year so they have an extra day to get it working :-)


Return to “Directory”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest