Missing resources

Discussions about the Calendar Tool at lds.org. Questions about the calendar on the classic site should be posted in the LUWS forum.
zaneclark
Senior Member
Posts: 908
Joined: Thu Jan 24, 2008 4:34 pm
Location: Las Vegas, NV
Contact:

Missing resources

Postby zaneclark » Thu Jan 20, 2011 8:35 am

I cannot figure out how to add a resource when I add a new event. I finally found the page to checkoff the resources for our location, but when I add an event, there doesn't seem to be a link to add these resources to the event. I have tried to do my homework, read all the help pages, scrolled through hundreds of threads and posts, but can't find the answer...
I am guessing it will be something simple that I missed, as it usually is...

Zane

User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 14693
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

Postby aebrown » Thu Jan 20, 2011 8:44 am

zaneclark wrote:I cannot figure out how to add a resource when I add a new event. I finally found the page to checkoff the resources for our location, but when I add an event, there doesn't seem to be a link to add these resources to the event. I have tried to do my homework, read all the help pages, scrolled through hundreds of threads and posts, but can't find the answer...
I am guessing it will be something simple that I missed, as it usually is...


The first step is to pick the correct location (generally this means a building) from the dropdown at the top of the Create Event popup. If your location doesn't appear in the list, then that needs to be fixed in the Manage Locations page, but from what you said, I'm guessing that the location does appear in the list.

Next, you need to uncheck the box that says "Use entire location for this event". Then you'll see a list of all the resources (generally rooms) for that location. If the checkbox is disabled, then you need to edit the Resources section of that location under Manage Locations and Resources. That's also the place you go if you need to add a custom resource.
Questions that can benefit the larger community should be asked in a public forum, not a private message.

zaneclark
Senior Member
Posts: 908
Joined: Thu Jan 24, 2008 4:34 pm
Location: Las Vegas, NV
Contact:

Postby zaneclark » Thu Jan 20, 2011 10:19 am

aebrown wrote:The first step is to pick the correct location (generally this means a building) from the dropdown at the top of the Create Event popup. If your location doesn't appear in the list, then that needs to be fixed in the Manage Locations page, but from what you said, I'm guessing that the location does appear in the list.

Next, you need to uncheck the box that says "Use entire location for this event". Then you'll see a list of all the resources (generally rooms) for that location. If the checkbox is disabled, then you need to edit the Resources section of that location under Manage Locations and Resources. That's also the place you go if you need to add a custom resource.

Thank you! I knew it would be something simple... I am still having some problems in other areas but I will try to work them out... Probably another checked or unchecked box. There are a lot of those!

ggllbb
Member
Posts: 91
Joined: Tue Dec 08, 2009 4:35 pm
Location: Ranchita, CA USA

Postby ggllbb » Thu Jan 20, 2011 11:47 am

aebrown wrote:If the checkbox is disabled, then you need to edit the Resources section of that location under Manage Locations and Resources. That's also the place you go if you need to add a custom resource.


Don't you need to be a Stake officer (e.g., stake clerk) to "Manage Locations and Resources" ?

User avatar
kd7mha
Member
Posts: 156
Joined: Thu Mar 13, 2008 1:27 pm
Location: Logan, Utah

Postby kd7mha » Thu Jan 20, 2011 12:03 pm

ggllbb wrote:Don't you need to be a Stake officer (e.g., stake clerk) to "Manage Locations and Resources" ?


IIRC, To manage Locations you need to be a default approver. To manage Resources you need to be an approver or a building scheduler
There are 11 types of people. Those who understand Gray Code and those that don't.

ggllbb
Member
Posts: 91
Joined: Tue Dec 08, 2009 4:35 pm
Location: Ranchita, CA USA

Postby ggllbb » Thu Jan 20, 2011 12:31 pm

kd7mha wrote:IIRC, To manage Locations you need to be a default approver. To manage Resources you need to be an approver or a building scheduler


Thanks for info. It's hard to tell who is approved for what.

Being branch president's second counselor, I thoght I was a default approver, but I don't seem to have (or can't find) the option to edit the resources. I will check with our clerk to see if he has that access.

jonesrk
Church Employee
Church Employee
Posts: 1455
Joined: Tue Jun 30, 2009 7:12 am
Location: Farmington, UT, USA

Postby jonesrk » Thu Jan 20, 2011 12:59 pm

ggllbb wrote:Thanks for info. It's hard to tell who is approved for what.

Being branch president's second counselor, I thoght I was a default approver, but I don't seem to have (or can't find) the option to edit the resources. I will check with our clerk to see if he has that access.

It might also be that your stake/district hasn't set them up yet. They have to start the process (see here)
Ryan Jones
CDOL Developer
Stake Technology Specialist - Software / Stake Assistant Clerk
Former Ward Clerk


Return to “Calendar”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest