Blank Calendar months in April & July 2012

Discussions about the Calendar Tool at lds.org. Questions about the calendar on the classic site should be posted in the LUWS forum.
jonejam2
New Member
Posts: 44
Joined: Thu Mar 17, 2011 12:05 am

Blank Calendar months in April & July 2012

Postby jonejam2 » Fri Mar 16, 2012 12:38 pm

Good Afternoon,
My calendar has gone blank starting April 4th 2012 through the end of the month, and then again in April. Before that the calendar is normal and very busy. Any thought's on how to get the calendar back. I checked with another ward member and their calendar shows a ton of events for those months.

I am subscribed to every calendar & Location.
I tried to enter an event and it accepts the "test" event, but it disappears when the calendar view returns.
I am the ward clerk and have the proper permissions.

I have attached a screen shot of what I see on my calendar.

Thank you in advance
Jonejam2

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20780
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Fri Mar 16, 2012 1:03 pm

Seems to be a display issue that crops up in certain conditions depending on the data. Start unchecking the calendars and I think you'll find that it returns.
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 14693
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

Postby aebrown » Fri Mar 16, 2012 1:07 pm

See the thread Month view empty on Calendar for specific suggestions on a similar report of this issue.
Questions that can benefit the larger community should be asked in a public forum, not a private message.

jonejam2
New Member
Posts: 44
Joined: Thu Mar 17, 2011 12:05 am

Calendar Works now

Postby jonejam2 » Fri Mar 16, 2012 1:41 pm

Thank you for your replies. I unchecked one and everything came back (except the items on that one calendar). Unfortunately, that ONE calendar is really important. I would really like to see the events under that calendar.

Any thoughts?
Thank you
Jim Jones

jonejam2
New Member
Posts: 44
Joined: Thu Mar 17, 2011 12:05 am

Postby jonejam2 » Fri Mar 16, 2012 1:45 pm

Also, when the "Bishopric" calendar is rechecked, I lose all of the events again. The thread mentioned above makes me think this is being addressed as a bug. I can't figure out why it is only specific months and only the bishopric calendar. Thanks
Jim Jones

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20780
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Fri Mar 16, 2012 4:18 pm

jonejam2 wrote:Thank you for your replies. I unchecked one and everything came back (except the items on that one calendar). Unfortunately, that ONE calendar is really important. I would really like to see the events under that calendar.


Try unchecking some of the other calendars. It might be a combination issue. You can also try week view.

jonejam2 wrote:I can't figure out why it is only specific months and only the bishopric calendar.


I couldn't see a pattern to it either. It may have dependencies that are not obvious.
Have you searched the Wiki?

Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

jonejam2
New Member
Posts: 44
Joined: Thu Mar 17, 2011 12:05 am

Postby jonejam2 » Fri Mar 16, 2012 6:16 pm

RussellHltn wrote:Try unchecking some of the other calendars. It might be a combination issue. You can also try week view.

No luck here. I am trying to delete the last event under "Bishopric" that may be causing a hangup but the system freezes on me the minute I try to delete the event. It is a recurring event and I am only deleting that particular day. I will try to delete the entire series (since I am the one that created it to begin with!) :)


I couldn't see a pattern to it either. It may have dependencies that are not obvious.


I'll keep playing with it to see if I can get it to break. Thanks

jonejam2
New Member
Posts: 44
Joined: Thu Mar 17, 2011 12:05 am

Figured out MY problem with the disappearing content

Postby jonejam2 » Sat Mar 17, 2012 12:22 am

My problem was with the ability to set Monday as the first day of the week under SETTINGS - OPTIONS.

Verified that when I removed the "Make Monday the first day of the week" the problem cleared up. Reselected that option and went back to my calendar, and it disappeared again. I am able to duplicate this problem over and over.

I don't know if others are having the same kind of problem, but this worked for me. Guess I shouldn't be so weird and keep Sunday as the 1st day of week huh? :confused:

dtolputt
New Member
Posts: 17
Joined: Thu Jan 20, 2011 12:08 am

Postby dtolputt » Wed Mar 21, 2012 1:15 pm

I thought I started a thread for this problem of Monday as the first day of the week. I figure someone has seen it. As of this moment it is still a problem.

jonejam2 wrote:My problem was with the ability to set Monday as the first day of the week under SETTINGS - OPTIONS.

Verified that when I removed the "Make Monday the first day of the week" the problem cleared up. Reselected that option and went back to my calendar, and it disappeared again. I am able to duplicate this problem over and over.

I don't know if others are having the same kind of problem, but this worked for me. Guess I shouldn't be so weird and keep Sunday as the 1st day of week huh? :confused:

gxwheel
Member
Posts: 81
Joined: Sun Sep 26, 2010 6:24 am
Location: Düsseldorf, Germany

Postby gxwheel » Sat Apr 07, 2012 2:26 am

Blank Calender - April 2012 . . . why oh, why is this happening?

I cannot determine what to change (selecting or de-selecting calenders, etc.) based on this post.

I have submitted this multiple times via the Feedback site. What now? Not to be overly negative, but this issue is extremely frustrating.
We are in the midst of rolling out the calender in our stake and members are constantly calling and asking me why this doesn't work.
Any help is extremely appreciated.


Return to “Calendar”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest