Available Locations is empty - even though all locations in the stake have been set

Discussions about the Calendar Tool at lds.org. Questions about the calendar on the classic site should be posted in the LUWS forum.
kenm51
New Member
Posts: 4
Joined: Sun Oct 09, 2011 6:54 pm

Available Locations is empty - even though all locations in the stake have been set

Postby kenm51 » Sun Jan 01, 2012 10:24 am

What have I forgotten to setup, that is preventing us from being offered locations when we create events?
I'm the Stake Tech clerk.

russellhltn
Community Administrator
Posts: 20762
Joined: Sat Jan 20, 2007 2:53 pm
Location: U.S.

Postby russellhltn » Sun Jan 01, 2012 11:05 am

If this is a location that your stake controls (if the location is shared by multiple stakes, you may not be the stake with control), under Settings > Location & Rooms, select a location and click "Edit" in the middle column. On the right side, you can now set up rooms, either picking from standard choices, or creating custom choices.

You can find the details in the help file.
Have you searched the Wiki?
Try using a Google search by adding "site:tech.lds.org/wiki" to the search criteria.

kenm51
New Member
Posts: 4
Joined: Sun Oct 09, 2011 6:54 pm

Postby kenm51 » Sun Jan 01, 2012 12:21 pm

I should have taken more time to describe my issue. After I setup all the locations for each unit, all we see when creating a new event is "other Location" and "no Location". It offers none of the places that we need to see for reserving the building.
When I click the "show all Locations" link on the left side of the week calendar the list is still completely empty. What have I neglected to enable?

RussellHltn wrote:If this is a location that your stake controls (if the location is shared by multiple stakes, you may not be the stake with control), under Settings > Location & Rooms, select a location and click "Edit" in the middle column. On the right side, you can now set up rooms, either picking from standard choices, or creating custom choices.

You can find the details in the help file.

User avatar
aebrown
Community Administrator
Posts: 14693
Joined: Tue Nov 27, 2007 8:48 pm
Location: Sandy, Utah

Postby aebrown » Sun Jan 01, 2012 12:22 pm

If you're not seeing a location at all when you are scheduling events, then the problem is not that rooms have not been set up, but that the location is not enabled for scheduling. To fix that, a stake calendar administrator needs to edit the location and check the box for "This location can be scheduled by Wards and Stakes."
Questions that can benefit the larger community should be asked in a public forum, not a private message.

kenm51
New Member
Posts: 4
Joined: Sun Oct 09, 2011 6:54 pm

Postby kenm51 » Sun Jan 01, 2012 12:27 pm

I found my error. I hadn't checked this block for each unit.
[ ] "This location can be scheduled by Wards and Stakes"

When I edited each unit and checked this box and saved the settings, all was right with the world again.
thank.


Return to “Calendar”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest